Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Micromecentage
Unes 180 persones fan possible el documental d'homenatge a Josep Serra "Cala"

El treball de la Comissió d'homenatge se centrarà en finalitzar el documental i en preparar la presentació, que es durà a terme a Perpinyà i a Barcelona passat l’estiu.

05/06/2013 Política

La campanya de micromecenatge per a finançar el documental "LLAVORS DE LLIBERTAT. Cala i la generació oblidada"  en homenatge a l’històric militant independentista Josep de Calassanç Serra i Puig ‘Cala’, mort el desembre de 2011 s'ha superat amb èxit. Dels cinc mil euros que es demanaven s'han assolit 5.780€ que corresponen a les aportacions de 180 persones.

Durant els propers mesos, el treball de la Comissió d'homenatge se centrarà en finalitzar el documental i en preparar la presentació, que es duran a terme a Perpinyà i a Barcelona passat l’estiu. A partir d’aquest moment s’entregaran les recompenses als sumadors.

David Andreu, que havia militat a Maulets i actualment ho fa a ARRAN i Josep Sabaté, que també militava a Maulets i ara col·labora a la CUP de Barcelona al districte de Sants han donat vida al documental. En una entrevista a Llibetat.cat  van manifestar que una de les coses que han après en aquest reportatge i que consideren possiblement la part més important i admirable és "la coherència i la trajectòria d’aquesta generació. Nosaltres segurament hauríem de ser molt més humils. La generació del Cala va fixar les coordenades polítiques d’una part important de l’independentisme, i sobretot va saber adaptar-se amb molta reflexió i coherència, sense renúncies i sense dogmatismes a cada moment històric".

Persones entrevistes al documental

El documental Llavors de llibertat va començar-se a gravar la primavera del 2012. Durant aquest any de gravacions i entrevistes, al nord i al sud de l’Albera, hem fet un recorregut pde la mà d’algunes de les persones amb qui el Cala va compartir la vida i la lluita: Blanca Serra, Eva Serra, Dolors Serra, Carme Travesset ‘la Petita’, Josep Vidal ‘el Marinu’, Pere Iu Baron, Marcel Casellas, Aleix Renyé, August Gil Matamala, Pere Manzanares i Hervé Pi.

Comissió Homenatge Cala

El març de 2012, mesos després de la mort de Josep de Calassanç Serra i Puig "Cala" va començar a caminar la ‘Comissió Homenatge Cala’, amb la intenció d’organitzar diferents actes d’homenatge. Aquesta comissió està formada per: Aire Nou de BaoArrels Casal de Perpinyà, Catalunya Nord per la Independència (ANC), La Llibreria, CAL, Alerta SolidàriaLlibertat.cat, iCentre de Documentació Maria Mercè Marçal i la Xarxa d'entitats cíviques i culturals dels Països Catalans I un dels seus principals projectes és el documental Llavors de llibertat.

En el bloc "Llavors de Llibertat" es podrà conèixer les darreres fases d’aquest projecte, també hi trobareu diferents materials i articles.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid