Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Persecució independentista
L’Audiència Nacional desestima la denúncia contra l’homenatge a Josep Serra “Cala”

L'Assemblea de Joves de València i Maulets han desconvocat provisionalment l'acte de memòria històrica sobre Terra Lliure

04/02/2012 Drets i Llibertats
L’Audiència Nacional ha desestimat la denúncia que l’Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) va presentar contra l’acte d’homenatge a Josep de Calassanç Serra “Cala” que s’havia de celebrar aquest dissabte a la Societat Coral El Micalet de València i que es va suspendre per la denúncia.

Segons han informat a Llibertat.cat els organitzadors, l’Assemblea de Joves de València i Maulets de l’Horta, l’acte, que incloïa una xerrada amb tres antics militants de Terra Lliure i el sopar homenatge a Cala, “no constitueix cap delicte d’enaltiment del terrorisme”, de manera que la denúncia de l’AVT ha estat desestimada.

Les organitzacions expliquen que han decidit desconvocar els actes de manera momentània per aclarir les acusacions realitzades. Respecte a la denúncia, presentada per l’AVT en considerar que “l'esdeveniment podria constituir un delicte d'enaltiment del terrorisme, cosa que suposaria una greu ofensa a la memòria de les víctimes del terrorisme", l’Assemblea de Joves de València i Maulets han assegurat que “en cap moment s’ha pretès des dels nostres col·lectius vexar o humiliar ningú”. D’aquesta manera, assenyalen que “només hi havia la intenció de donar a conèixer una part de la nostra història recent, malauradament sempre oblidada”, la de Terra Lliure.

Pel que fa a la posició de l’entitat que va cedir l’espai per realitzar l’esdeveniment, la Societat Coral El Micalet, els organitzadors han remarcat que la convocatòria “depenia exclusivament i única dels nostres col·lectius, sense que en foren part organitzadora els espais on anaven a realitzar-se”.

En un comunicat
, l’AVT arribava fins i tot a destacar el contingut del cartell de l'acte, indicant que hi "apareix el dibuix de diverses persones encaputxades i portant armes juntament amb les sigles de l'organització criminal". Els col·lectius independentistes han recordat que la imatge utilitzada és la fotografia d’una entrevista concedida per Terra Lliure a la televisió pública basca a principis dels anys 90 i en defensen el seu ús perquè la fotografia “incidia directament en la temàtica que s’anava a tractar a l’acte, i consideràvem que no hi havia cap raó per amargar-se’n”.

“No callarem i no deixarem de pensar”


L’Assemblea de Joves de València i Maulets de l’Horta afirmen que l’AVT té per objectiu criminalitzar les organitzacions independentistes i en aquest sentit denuncien que tant aquest grup com d’altres de caràcte blaver “han intentat criminalitzar-nos per aquesta convocatòria”.

A parer dels col·lectius de l’Esquerra Independentista, “aquests grups tan sols pretenen obstaculitzar políticament i legal col·lectius i persones que no pensen com ells o que tenen una opinió pròpia” i en aquesta línia adverteixen que no poden “admetre que existisca el dret teòric a la llibertat d’expressió i que l’exercici d’aquest siga, alhora, una font inesgotable de pressions, denúncies, criminalització i assetjament per totes les vies”.

Segons les dues organitzacions, “el leitmotiv que ha mogut l’AVT a realitzar aquesta denúncia no és la consideració que existisca cap fet delictiu, sinó la necessitat de justificar en part la seua pròpia existència com a entitat. Si no existeix una agressió que denunciar i gestionar, cal inventar-la”.

Endavant (OSAN) denuncia una "campanya intoxicadora"


Per la seva banda, Endavant (OSAN) ha emès un comunicat on mostra el seu suport i la seua solidaritat amb les organitzacions de joves Maulets i Cajei per la suspensió de l'acte havia de realitzar-se a la Societat Coral El Micalet en homenatge al Dia del Combatent Català. Endavant mostra el seu rebuig "a la campanya intoxicadora iniciada per la denúncia presentada per la ultradretana AVT davant l'Audiencia Nacional, el tribunal d'excepció espanyol, hereu del feixista Tribunal de Orden Público (TOP), que s'encarrega d'organitzar judicis polítics".

L'organització considera que el tractament criminalitzador i inculpatori de diversos mitjans de comunicació (Levante-EMV i Las Provincias) "forma part d'un manual de contrainsurgència, més típic d'una monarquia bananera que d'un estat democràtic on es puguen expressar amb llibertat les idees" i denuncia que aquest fet "ens porta ala memòria l'anomenada de Batalla de València, i que es va caracteritzar per una notable violència per part dels grups feixistes contra persones i organtizacions d'esquerra".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid