Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Micromecenatge
S’inicia la campanya de micromecenatge per a finançar el documental d'homenatge a Josep Serra "Cala"

S'espera recollir 5.000€ durant els propers 45 dies per tal de finançar el projecte, mitjançant la plataforma TotSuma.cat.

10/04/2013 Cultura

Avui s'ha iniciat la campanya de micromecenatge per a finançar el documental "LLAVORS DE LLIBERTAT. Cala i la generació oblidada" que vol ser un homenatge a l’històric militant independentista Josep de Calassanç Serra i Puig ‘Cala’, mort el desembre de 2011. La Comissió Homenate Cala que ha impulsat el projecte espera recollir 5.000€ durant els propers 45 dies per tal de finançar-lo, mitjançant la plataforma de micromecenatge TotSuma.cat.

El documental va començar-se a gravar la primavera del 2012, durant aqests mesos ha s'ha fet un recorregut per la història de l’independentisme català. Es comença a la convulsa Barcelona dels 70, amb la fundació del PSAN, la propaganda clandestina o el Procés de Burgos; més tard amb el Comitè Català Contra la Constitució Espanyola o la fundació de Terra Lliure. El documental acaba a Catalunya Nord, on es va refugiar el Cala a partir de l’any 79, i on va esdevenir puntal en iniciatives com l’escola i la ràdio Arrels, el Casal de Perpinyà o Aire Nou de Bao.

Homenatge a tota una generació que va mantenir viva la Flama de la Llibertat dels Països Catalans

"LLAVORS DE LLIBERTAT" és un homenatge al Cala, però alhora vol ser un homenatge col·lectiu a una generació sense la qual seria difícil entendre el procés que està vivint el nostre país.

En el documental s’entrevisten diferents persones amb qui el Cala va compartir la vida i la lluita: Blanca Serra, Eva Serra, Dolors Serra, Carme Travesset ‘la Petita’, Josep Vidal ‘el Marinu’, Pere-Iu Baron, Marcel Casellas, Aleix Renyé, August Gil Matamala, Pere Manzanares i Hervé Pi. Finalment, cal destacar que el músics Marcel Casellas i Francesc Ribera ‘Titot’ seran els encarregats de fer la banda sonora del documental.

Comissió Homenatge Cala

El març de 2012, mesos després de la mort de Josep de Calassanç Serra i Puig "Cala" va començar a caminar la ‘Comissió Homenatge Cala’, amb la intenció d’organitzar diferents actes d’homenatge. Aquesta comissió està formada per: Aire Nou de BaoArrels Casal de Perpinyà, Catalunya Nord per la Independència (ANC), La Llibreria, CAL, Alerta SolidàriaLlibertat.catCentre de Documentació Maria Mercè Marçal i la Xarxa d'entitats cíviques i culturals dels Països Catalans

 

Valora
Vídeos
"LLAVORS DE LLIBERTAT. Cala i la generació oblidada
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid