Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Persecució independentista
Suspenen l'homenatge a Josep Serra "Cala" a València per una denúncia

L'Associació de Víctimes del Terrorisme ha denunciat l'acte per "enaltiment del terrorisme"

03/02/2012 Drets i Llibertats
Maulets de l'Horta i l'Assemblea de Joves de València han hagut de suspendre l'acte d'homenatge a Josep Calassanç Serra "Cala" per culpa d'una denúncia que ha presentat l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) a l'Audiència Nacional en considerar l'acte podria constituir "un delicte d'enaltiment del terrorisme". L'esdeveniment s'havia de celebrar aquest dissabte a les set de la tarda a la Societat Coral El Micalet

En el marc del Dia del Combatent, les organitzacions de l'Esquerra Independentista havien organitzat una xerrada a càrrec de tres antics militants de Terra Lliure titulada "Terra Lliure: des de la perspectiva històrica" i un sopar popular d'homenatge a Josep de Calassanç Serra "Cala".

Amb tot, l'AVT ha fet públic un comunicat on informa que ha presentat una denúncia "ja que l'esdeveniment podria constituir un delicte d'enaltiment del terrorisme, cosa que suposaria una greu ofensa a la memòria de les víctimes del terrorisme". El grup arriba fins i tot a destacar el contingut del cartell de l'acte, on hi "apareix el dibuix de diverses persones encaputxades i portant armes juntament amb les sigles de l'organització criminal".

A més, carrega contra l'homenatge a Josep Serra "Cala", militant independentista i activista cultural a la Catalunya Nord desaparegut el passat 18 de desembre.

De la seva banda, Tonetxo Pardiñas, president de la Societat Coral El Micalet –entitat que havia cedit l'espai per l'acte-, ha explicat que després de veure que l'AVT havia presentat una denúncia va demanar als organitzadors que anul·lessin la xerrada i el sopar. En declaracions a l'agència Europa Press, ha afirmat que la seva intenció era "protegir" El Micalet davant la previsió que això els pogués comportar algun "problema".
Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid