Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Persecució independentista
Suspenen l'homenatge a Josep Serra "Cala" a València per una denúncia

L'Associació de Víctimes del Terrorisme ha denunciat l'acte per "enaltiment del terrorisme"

03/02/2012 Drets i Llibertats
Maulets de l'Horta i l'Assemblea de Joves de València han hagut de suspendre l'acte d'homenatge a Josep Calassanç Serra "Cala" per culpa d'una denúncia que ha presentat l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) a l'Audiència Nacional en considerar l'acte podria constituir "un delicte d'enaltiment del terrorisme". L'esdeveniment s'havia de celebrar aquest dissabte a les set de la tarda a la Societat Coral El Micalet

En el marc del Dia del Combatent, les organitzacions de l'Esquerra Independentista havien organitzat una xerrada a càrrec de tres antics militants de Terra Lliure titulada "Terra Lliure: des de la perspectiva històrica" i un sopar popular d'homenatge a Josep de Calassanç Serra "Cala".

Amb tot, l'AVT ha fet públic un comunicat on informa que ha presentat una denúncia "ja que l'esdeveniment podria constituir un delicte d'enaltiment del terrorisme, cosa que suposaria una greu ofensa a la memòria de les víctimes del terrorisme". El grup arriba fins i tot a destacar el contingut del cartell de l'acte, on hi "apareix el dibuix de diverses persones encaputxades i portant armes juntament amb les sigles de l'organització criminal".

A més, carrega contra l'homenatge a Josep Serra "Cala", militant independentista i activista cultural a la Catalunya Nord desaparegut el passat 18 de desembre.

De la seva banda, Tonetxo Pardiñas, president de la Societat Coral El Micalet –entitat que havia cedit l'espai per l'acte-, ha explicat que després de veure que l'AVT havia presentat una denúncia va demanar als organitzadors que anul·lessin la xerrada i el sopar. En declaracions a l'agència Europa Press, ha afirmat que la seva intenció era "protegir" El Micalet davant la previsió que això els pogués comportar algun "problema".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid