Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Euskal Herria
Personalitats catalanes demanen una solució democràtica del conflicte basc

Han signat un manifest en suport a la mobilització convocada per Herrira el proper 12 de gener a Bilbo.

10/01/2013 Internacional

Gairebé un centenar de personalitat de la política i la socidad civil catalanes han demanat en un comunicat la fi de la dispersió, la llibertat dels presos amb malalties greus, acabar amb la prolongació de les penes i el respecte als drets humans. Entre els signants hi ha els tres diputats de la CUP-AE, David Fernández, Georgina Rieradevall i Quim Arrufat, així com diputats de CiU, ERC, ICV-EUiA,NEC i a més, personalitats de prestigi de la societat civil catalana. Reclamen als Estats espanyol i francès que donin «passos cap a una solució democràtica» del conflicte basc.

"Preses i presos bascos a Euskal Herria"

Sota el títol de "Preses i presos bascos al Euskal Herria",  han signat un manifest en suport a la mobilització convocada per Herrira el proper 12 de gener a Bilbo. En el document, fet públic aquest matí, els signataris asseguren que "les converses i els acords adoptats entre diferents agents de l'Euskal Herria, l'alto el foc d'ETA i la implicació i ajuda de la comunitat internacional han obert el camí per solucionar el conflicte basc", alguna cosa pel que reclamen als Estats espanyol i francès que donin 2passos cap a una solució democràtica".

En el comunicat s'assenyala que el conflicte ha deixat «conseqüències de tot tipus» i que «totes han de ser solucionades», afegint que cal fixar l'atenció en la situació "de les i els ciutadanes que a causa del conflicte estan empresonades o en l'exili, dispersats a centenars de quilòmetres d'Euskal Herria, amb el patiment afegit que suposa tant per a ells i elles com per als seus familiars". Per això reclamen respecte per "els drets humans bàsics dels presos i preses bascos".

Un respecte que passa, segueix el comunicat, pel "trasllat a Euskal Herria de tots els presos i preses bascos", la "alliberament dels que pateixen malalties greus", la fi de «la prolongació de les condemnes», al costat de la "derogació de les mesures que comporten la cadena perpètua", i el "respecte de tots els drets humans que els corresponen com a presos i com a persones".

Entre els signataris que se sumen a la mobilització de Bilbo es troben personalitats de diversos àmbits i sensibilitats com Arcadi Oliveres (Justícia i Pau), Xavier Masllorens i Jordi Armadans (Fundació per la Pau), Vicenç Fisas (Càtedra UNESCO-UAB), Gabriela Serra i Pere Ortega (Centre JM Delàs), la recentment traspassada activista feminista Consol Casals (Dones per Dones), Tica Font, Rafael Grasa, Alejandro Pozo, el cantant Lluís Llach, el periodista Vicent Partal o el sindicalista agrari Pep Riera.

Alguns dels promotors del comunicat, com Gabriela Serra, i dels signants, com Joan Tardà (ERC) o David Fernández (CUP), ja han anunciat la seva presència el proper 12 de gener als carrers de Bilbo.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid