Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Bildu present a la 43a edició de la UCE a Prada de Conflent

Del 16 al 24 d'agost tindrà lloc a Prada de Conflent la 43a edició de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) sota el lema ' Vida, poble i llengua'. Enguany, la UCE ha vist minvat el seu pressupost a causa de les retallades i amb la retirada de la subvenció del govern balear.
 
Entre diverses temàtiques relacionades amb el país, la UCE tractarà de la crisi de la democràcia a través de fenòmens 'de representació territorial d'èxit com Bildu'. Per tractar d'aquestes qüestions, s'ha convidat el diputat general de les Juntes de Guipúscoa, el periodista Martín Garitano, el portaveu del N-VA al Parlament belga, Jan Jambon i i la cap de llista en les últimes autonòmiques del Compromís pel País Valencià(CPV), Mònica Oltra, que encara ha de confirmar la seva assistència.

12/08/2011 13:21 Política

El paper dels mitjans de comunicació en català també serà tractat en aquesta edició de la UCE. Serà dia 20 en una taula rodona titulada Diaris en català: cap a la normalitat del quiosc, a càrrec del redactor en cap de La Vanguardia, Magí Camps; el director de dBalears, Miquel Serra; el director ajunt d'El Periódico, Albert Sàez; i Carles Capdevila, director d'Ara.

Quant a la resta del programa general, el professor Joan Alegret parlarà sobre dues de les commemoracions literàries de l'any: Josep Maria de Sagarra i Joan Maragall. Per part seva, el també professor Gabriel Bibiloni farà una introducció al món de la neologia. Com cada any, Sa Nostra pendrà part de la Universitat Catalana amb el cicle sobre cinema i Nicolau Dols i Salas, Xavier Margais, Elisabet Abeyà i Lluís Batlle parlaran de les llengües artificials.

A més a més, els amics i amigues de la UCE homenatjeran al doctor Lluís Marquet i Ferigle, mort enguany i que havia estat professor de la UCE

L'acte d'inauguració anirà a càrrec del conseller de Salut, Boi Ruiz, que també intervindrà en el curs sobre el futur de la sanitat, i lalliçó inaugural, que versarà sobre la presència social de la llengua catalana, la impartirà el president de la Societat Catalana de Sociolingüística, Joaquim Torres.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid