Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades laborals
Bildu es mobilitza per no aplicar la reforma laboral

Promourà mocions a les Juntes Generals i al Parlament de Nafarroa per reivindicar un marc basc de relacions laborals que li permeti desacatar la reforma

23/02/2012 Internacional
Bildu ha començat a treballar per rebutjar la reforma laboral del govern espanyol des de les institucions. És per axò que presentarà mocions a les Juntes Generals i al Parlament de Nafarroa per exigir-ne la retirada i reivindicar un marc basc de relacions laborals que li permeti desacatar la mesura. Els seus representants han anunciat que combatran "aquesta involució social en tots els aspectes, també en el pràctic".

Els representants de Bildu a Biscaia, Guipúscoa i Àlaba i parlamentaris de Nafarroa han donat a conèixer la presentació d'una moció a les juntes generals dels tres territoris i a la cambra navarresa amb la finalitat de "criticar la reforma laboral per carregar les conseqüències de la mala gestió empresarial i del model econòmic equivocat i fracassat en les persones treballadores" i per instar el govern espanyol a retirar la reforma laboral i exigir un marc basc de relacions laborals que "possibiliti que Euskal Herria decideixi com han de ser les lleis que regeixen el mercat laboral".

En roda de premsa aquest dimecres, Asier Vega i Idoia Ormazabal i el parlamentari Maiorga Ramírez van denunciar que la reforma laboral és "un atac en tota regla contra els treballadors bascos" i van advertir que "tindrà conseqüències nefastes per a la societat". "És una reforma redactada amb l'excusa de la crisi, però sabem que no crearà ocupació, ni protecció perquè els treballadors puguin fer front a les conseqüències de la crisi", asseguren.

"Una reforma que beneficia la patronal"

Per Bildu, "està clar que la reforma perjudica els treballadors i beneficia les patronals, que no han deixat d'aplaudir la reforma des de la seva aprovació". Amb tot, avisa el govern espanyol que al País Basc hi ha una majoria social que ja ha convocat una vaga general el 29 de març.

Des del carrer però també des de les institucions Bildu farà front "al despropòsit que suposa la reforma laboral en tots els àmbits". Per això, denunciaran "aquesta involució social en tots els aspectes, també en el pràctic, en aquells llocs on hàgim de prendre decisions des de l'àmbit de la gestió d'administracions públiques".

Urgència d'un marc basc de relacions laborals

Bildu considera "imprescindible que Euskal Herria aconsegueixi les eines perquè materialitzi el nostre dret a decidir sobre polítiques socials i econòmiques, perquè no disposem d'un altre mitjà per defensar els nostres drets laborals".

"La situació que vivim ens ratifica en la necessitat que Euskal Herria faci passos endavant per exercir el dret a decidir i tenir el seu propi marc també en matèria laboral, que ens permeti prendre decisions polítiques i econòmiques allunyades dels interessos del capital i els empresaris sense escrúpols ia la mida de les persones", manifesta.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid