Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Educació
Avançam impulsarà mocions a les Illes per declarar Wert persona non grata

La moció rebutja l’avantprojecte de llei que ataca el català i el model educatiu propi

06/12/2012 Educació

La Plataforma Avançam de regidors i regidores de les Illes Balears pel dret de decidir ha anunciat que impulsarà mocions als ajuntaments balears perquè els consistoris rebutgin l’avantprojecte de reforma de la llei educativa del ministre d’Educació, José Ignacio Wert. 

La moció rebutja l’avantprojecte de llei que ataca el català i el model educatiu propi i declara el ministre persona non grata. 

La plataforma vol plantar cara així a una reforma educativa que titlla de "neofranquista" perquè "ataca la llengua catalana, el model educatiu públic de les Illes Balears i les competències pròpies en matèria d’educació".

Amb la moció que impulsarà als ajuntaments Avançam vol instar el govern balear a declarar-se insubmís davant d’aquesta reforma educativa. Així mateix, pretén declarar persona non grata al ministre Wert "pel seu odi a la llengua catalana, pròpia de Mallorca, i per la seva falta absoluta de respecte envers l’autogovern de les Illes Balears".

La moció també proposa defensar el sistema d’immersió lingüística com a millor manera de garantir el coneixement de les dues llengües oficials del país i la llibertat real dels alumnes d’aquestes illes.

Tiana ja ho ha fet

El primer municipi a declarar Wert persona non grata ha estat Tiana (Maresme). El ple del consistori va aprovar dimarts la moció amb el suport de tots els grups polítics excepte el PP. L'Ajuntament declara el ministre persona non grata "per promoure una reforma educativa que redueix les llengües cooficials a un àmbit residual dins el nostre sistema educatiu".

El text també proposa "acordar mesures per impedir que ingerències externes trenquin el model d'escola catalana actual que ha fet possible que, en acabar els estudis obligatoris, l'alumnat sigui bilingüe". A més, considera que el projecte de llei "porta la política educativa a un retorn del passat predemocràtic, amb control doctrinal de l'educació i una recentralització del sistema".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid