Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Resposta a la detenció de Badalona: dimarts judici ràpid a Joan Carles Isal

Aquest dimarts hi haurà una concentració de suport a Joan Carles Isal, detingut el passat divendres després d'un acte contra la Hispaniat a Badalona

15/10/2012 Drets i Llibertats

Diverses entitats i organitzacions han convocat per aquest dimarts una concentració de suport a Joan Carles Isal, detingut el passat divendres després d'un acte contra la Hispaniat a Badalona.

La concentració es realitzarà a les 9h davant els Jutjats de Badalona pr donar-li suport, ja que està citat a un judici ràpid en relació a la detenció que va patir el passat 12 d'octubre al Casal Antoni Sala i Pont per part de la Brigada Omega de la Guàrdia Urbana i ordenades pel govern del PP de Badalona.

Segons un testimoni, aquests fets van tenir lloc a les 23h quan ja s'havia acabat el concert contra la Hispanitat a Badalona. Quan la gent ja marxava "quasi a les 12h van aparèixer un grup de policies de la Guardia Urbana (unitat Omega antiavalots) tot agressius, fent-nos un cordó a l'entrada del Casal, retenint-nos i començant a cridar-nos, dient que no podíem estar allà al carrer, que estàvem fent "botellón", i que la gent que estava fora no entrés al local com si haguessin fet algun delicte."

Tal i com exposa aquest testimoni, se'l va exigir s'identifiquessin i mostressin la documentació d'identitat, així com també exigien que ensenyessin els recipients de begudes: "Del grup de 15 persones que devíem estar a fora del Casal no hi havia gairebé ningú bevent (només una botella van trobar i absolutament res més quedant per tant en evidència).  Ens van exigir que traguéssim les begudes (a mi cridant-me) i jo vaig dir que no teníem res, estàvem parlant i ens van obligar a donar els DNI."

En aquesta situació els policies "De cop van començar a gravar-nos amb càmeres tot posant-nos la càmera (semblava de mòbil) a les cares i passant-nos per davant. Recordo que jo vaig treure la càmera de ma mare i vaig fer fotos. La gent va començar a criticar els policies i a dir que allò era intolerable i que eren mesures injustificables... Aleshores recordo que jo em vaig tapar perquè no em gravessin..."

La persona que ha redactat aquest escrit de denúncia també exposa que "aleshores un altre se'm va encarar cridant i apretant-me molt fort del braç (el sergent de la unitat omega) i em va amenaçar amb quedar-me sense càmera si no esborrava les fotos i que m'obligava a ensenyar-li les fotos de la càmera a ell per comprovar que les havia esborrat. De cop la gent que hi havia a dins el local i al carrer (la distància entre una cosa i l'altre és de 30cm i per tant estava tothom junt), va començar a exigir als policies que s'identifiquessin i que els expliquessin per què estaven identificant la gent."

Després d'intimidar les persones que es trobaven al Casal i de gravar-les amb la càmera "la tensió anava pujant amb la policia que cada cop empentava més la gent i cridava més fort. Aleshores en Joan Carles crec que va ser qui va reclamar que s'identifiquessin d'una vegada (plaques i números) i que els diguessin les raons de per què demanaven identificacions a la gent. Aleshores el sergent de la unitat Omega (vegeu un video seu) es va llençar contra Joan Carles i el van treure del grup tirant-lo a terra entre estrebades de la gent i cops de porra i tot plegat. 

Crònica i vídeos d'un testimoni del Casal Carme Claramunt.

Valora
Vídeos
La Guàrdia Urbana de Badalona deté amb violència un membre del Casal Independentista el 12-O
Detenció violenta a Badalona després d'una concentració contra la Hispanitat
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid