Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallada als mitjans
Els treballadors de Badalona Comunicació contesten García Albiol

Els treballadors asseguren que "menysté la nostra feina a la televisió, la ràdio i la revista municipals"

22/03/2012 Comunicació
Els treballadors de Badalona Comunicació se senten menyspreats per les intervencions públiques de l'alcalde Xavier Garcia Albiol

Els treballadors de Badalona Comunicació han expressat el seu malestar per les declaracions efectuades en els darrers dies per l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, en diversos mitjans de comunicació. Els treballadors asseguren que "menysté la nostra feina a la televisió, la ràdio i la revista municipals". En aquest sentit han decidit rebatre cadascuna de les seves afirmacions.

- Albiol: "Teníem uns mitjans de comunicació que semblava que només es movien pel Centre. Si fem una televisió local, almenys que interessi a tota la ciutat”.

Els treballadors neguen rotundament que Badalona Comunicació només “es mogui” al barri del Centre i se senten ofesos per aquestes declaracions. Els treballadors de la ràdio i la televisió de Badalona asseguren tenim "molt clar que hem de cobrir tota la ciutat i així es demostra diàriament als informatius i als programes que emetem". Fins i tot hi ha programes dedicats íntegrament a informar sobre les seves problemàtiques.

- “No pot ser que la televisió i la ràdio de Badalona costin 225.000 euros cada mes. Em sembla una exageració”.

Els treballadors recorden que els mitjans públics de Badalona costen 1 euro al mes a cada badaloní. "Oi que canvia? Cal insistir que, malgrat que la gran majoria de treballadors som llicenciats i comptem amb anys d'experiència, el nostre sou és mileurista", denuncien.

- “No pot ser que la televisió i la ràdio necessitin de 66 persones quan conec altres mitjans locals que funcionen amb 14, 15 o 16 treballadors i tenen unes audiències espectaculars”.

Badalona Comunicació és una corporació que ofereix un servei de televisió, ràdio i una revista, a més d'organitzar festivals internacionals com Filmets Badalona Film Festival. D'aquesta manera, els treballados reiteren que les 66 persones que treballen als mitjans públics són les necessàries per oferir un servei de qualitat. I remarquen que l'alcalde posa com a exemple d'optimització de recursos altres mitjans que necessiten de més professionals per fer un programa que els que treballen actualment per fer tota la graella de Ràdio Ciutat de Badalona.

- “A Badalona Comunicació, hi ha bons professionals però era un mitjà intervingut pel govern polític d'aleshores. La gent no és tonta i si els dónes la veu oficial, desconnecten".

La plantilla celebra que l'alcalde tingui aquesta visió dels mitjans públics i afirmen que coincideix perfectament amb la visió dels treballadors. "Un mitjà totalment independent, sense censures de cap tipus, aconsegueix sempre millors resultats d'audiència, per tant, més ingressos publicitaris i per tant, la possibilitat de mantenir tota la plantilla", assenyalen, i asseguren que per això van denunciar fa uns dies que es censurés una unitat mòbil a la Plaça de la Vila per informar del Ple de pressupostos.

En aquesta mateixa intervenció, l'alcalde va assegurar que serien els tècnics qualificats els qui decidirien com s'ha de reestructurar Badalona Comunicació. Els treballadors deixen clar "que mai s'ha escoltat l'opinió dels professionals. De fet, fins avui no ens ha arribat cap informe elaborat per cap professional del mitjà".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid