Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Espanyolisme
La CUP denuncia l'actitud "incendiària" del PP a Badalona a través del futbol

La formació independentista emplaça a la societat civil i els partits de tradició democràtica a fer-hi front i a construir una alternativa política dins i fora de les institucions

03/07/2012 Drets i Llibertats

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP Badalona) ha denunciat, per mitjà d'un comunicat, "l'actitud irresponsable i incendiària del govern local de Badalona" ja que durant els darrers el PP ha mostrat el seu veritable "tarannà agressiu i espanyolista".Per aquest motiu,  la formació independentista anima la societat civil organitzada a treballar amb els partits de tradició democràtica per bastir una alternativa política dins i fora de les institucions.

Segons la CUP, des de la supressió de la celebració institucional de l'11 de setembre, fins ara el govern local del PP no havia destacat especialment per difondre l'espanyolisme des de l'Ajuntament de Badalona. En els darrers dies, però, s'han produït un parell de fets preocupants. En primer lloc, amb la propaganda institucional en castellà, un fet que ningú no recordava a la ciutat. En segon lloc, promocionant l'auge de l'espanyolisme a través del futbol, amb la instal·lació de la pantalla gegant per veure els partits de la selecció espanyola, un fet també insòlit a la nostra ciutat.

Per acabar de reforçar el caràcter espanyolista del govern local, la formació independentista assenyala que diversos regidors i càrrecs de confiança polítics han difós a través de la xarxa Twitter missatges com “Orgulloso de q en #badalona se celebre la victoria de la #selecciondetodos como en cualquier lugar de España #cataluñaesespaña #quelosepais” (Juan Fernandez, regidor d'esports) o “Que arda Barcelona, y le hierva la sangre al alcalde!” (Beatriz Díaz del Río, gerent de l'àmbit de govern), missatges que reafirmen el caràcter homogeneïtzador i excloent del nacionalisme espanyol.

Desperfectes a la façana del local dels Castellers de Badalona

Per a la CUP, amb aquestes crides al “patriotisme espanyol” no és d'estranyar que el balanç de la “celebració” a la ciutat hagin estat 15 contenidors cremats, 8 cotxes calcinats, i desperfectes a la façana del local dels Castellers de Badalona.

En paraules del portaveu de la CUP, Francesc Duran, “On estava ahir el senyor Jurado? Per què el senyor Riera no demana ara detencions com va fer a la vaga del 29-M? On queda el famós Poniendo orden d'Albiol?

Duran també es pregunta si els desperfectes els cobriran els patrocinadors de la pantalla, i afegeix “La majoria de badalonins i badalonines no comparteixen aquest sentiment espanyolista anticatalà del govern local”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid