Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Badalona
Albiol es va reunir amb el responsable de la Guàrdia Urbana abans de les detencions

La CUP denuncia "la motivació política" de les detencions i assegura que "hi ha una clara relació directa entre aquesta trobada i les posteriors detencions"

30/03/2012 Drets i Llibertats
L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, va mantenir una reunió amb el responsable de la Guàrdia Urbana de la ciutat, Miguel Jurado, poc abans que la policia detingués tres militants de la CUP, dijous al matí, fet que va suscitar diverses mostres de solidaritat. A la reunió també hi van assistir el cap del grup municipal de CiU, Ferran Falcó, el president de CDC Badalona, Martí Sànchez, i comandaments dels cossos policials de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra.

Ho ha revelat aquest divendres la CUP en un comunicat on denuncia "la motivació política" de les detencions i assegura que "hi ha una clara relació directa entre aquesta trobada i les posteriors detencions". A més, remarca que el primer tinent d'alcalde Ramon Riera, va declarar que “el què s'ha de fer és actuar” i va anunciar que havia "demanat als Mossos d'Esquadra que facin complir la legalitat”.

Per tot plegat, la CUP considera que les detencions "responen clarament a una motivació política fruit de la creixement mobilització social i popular a Badalona". La formació ha relatat els fets en un comunicat on explica que els les membres de la formació a Badalona van participar activament en la marxa que durant tot el matí va recórrer la ciutat, realitzant diferents accions i piquets informatius, marxa promoguda pel Comitè unitari de Vaga de la ciutat.

"Ordres dels responsables polítics"

La policia va acompanyar la marxa en tot moment sense que es produís cap incident remarcable. Tot i així, aquesta situació es va acabar quan "els agents dels Mossos d'Esquadra, per ordres dels seus responsables polítics, van intervenir de forma deliberada, violenta i del tot injustificada per detenir els tres militants de la CUP".

Primer van detenir Marc Sallas, portaveu nacional de la CUP, el qual va ser detingut al carrer Coll i Pujol per agents de paisà aprofitant que es va apartar un moment de la marxa per anar al seu domicili. Posteriorment van ser detinguts amb violència en Roger Sallas, responsable d'organització de la CUP a Badalona, i Francesc Duran, alcaldable de la CUP a les eleccions municipals, a la Rambla de Sant Joan, quan van demanar explicacions sobre la situació en la que es trobava Marc Sallas. La formació està a l'espera de la cita judicial per prendre declaració als tres represaliats i està treballant perquè siguin retirats els càrrecs de “desordres públics” i “desobediència greu a l'autoritat” que els han imposat.

La CUP veu provat "que la mobilització popular està esdevenint cada cop més insuportable pel govern de la nostra ciutat (PP amb el suport de CIU), així com pel govern català (CiU amb el suport del PP)". Davant d'això, la "es reafirma en la seva lluita per l'alliberament nacional i social, exemplificada amb el seguiment massiu de la Vaga General contra la Reforma laboral, les retallades i el sistema capitalista".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid