Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Assemblea Nacional
La CUP decideix avui si es presenta a les eleccions del 25-N

En els últims dies s'han celebrat assemblees obertes arreu del Principat on s'ha evidenciat la necessitat que la veu rupturista de la CUP sigui al Parlament

13/10/2012 Política

La militància de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) afronta avui una assemblea nacional cabdal per al futur proper de l'organització. Els militants decidiran si la CUP concorre a les eleccions del 25 de novembre al Parlament de Catalunya i també com s'hi presenta.

Per la CUP, aquesta contesa electoral "podria obrir una porta que capgiri la dinàmica política" del Principat i podria constituir "un avenç substancial en matèria nacional i social per al conjunt del poble català". De fet, l'organització ja ha reiterat en diverses ocasions la seva voluntat de "fer els passos necessaris per tal de bastir una alternativa en clau independentista i d'esquerres que esdevingui una eina al servei de les classes populars".

Més d'un miler de persones han debatut sobre les eleccions

L'assemblea nacional extraordinària d'aquest dissabte, que se celebrarà durant tot el dia a Molins de Rei (Baix Llobregat), on la formació té quatre regidors, arriba després que en els darrers dies s'hagi celebrat una onada de assemblees obertes a la ciutadania [fotos] per debatre si la CUP s'ha de presentar i com ho ha de fer.

Segons la formació, aquestes trobades han tingut una gran afluència de participants, amb més d'un miler de persones que hi han assistit i amb la participació dels moviments populars del territori. Els fruits d'aquestes reunions seran presents a l'assemblea nacional, on es prendran en consideració les aportacions i seran incorporades als documents que se sotmetran a votació.

Segons el portaveu nacional Adam Majó, aquest "exercici de transparència i participació" era "necessari per al projecte de la CUP" atesa la importància de "compartir una decisió com aquesta amb els agents i sectors socials amb qui treballem diàriament". "Volem saber què pensen d’aquest repte que se’ns presenta i convidar-los a participar un cop més amb nosaltres", ha assenyalat.

Les assemblees obertes aposten per presentar-se

En les assemblees obertes que s'han celebrat els darrers dies per diferents poblacions catalanes, els participants han posat de manifest la necessitat que la CUP sigui present en aquests comicis per permetre així que els electors puguin optar per una alternativa independentista i d'esquerres.

- La CUP de les comarques nord-orientals es mostren favorables a concórrer a les eleccions al Parlament del 25 de novembre. Més informació.

- L'assemblea oberta de Figueres conclou que cal una esquerra rupturista a nivell nacional. Més informació.

- La CUP del Ripollès, partidària d'anar a les eleccions al Parlament. Més informació.

- L'Assemblea oberta del Maresme debat quin ha de ser el programa polític de la CUP al Parlament. Més informació.

- La CUP Badalona decideix de forma unànime presentar-se a les eleccions al Parlament. Més informació.

- Unes 130 persones participen a l'assemblea oberta de la CUP del Camp. Més informació.

- L'Assemblea Popular de la CUP de Vilanova decideix per àmplia majoria que la CUP es presenti. Més informació.

- Una trentena de persones debaten a Olot sobre si la CUP ha d'anar a les eleccions al Parlament. Més informació.

- Unes 60 persones participen a l'assemblea oberta i coincideixen en la necessitat d’una opció d’esquerres rupturista. Més informació.

- Sant Andreu demana que la CUP utilitzi el Parlament com altaveu de les lluites popular. Més informació.

- L'assemblea oberta de Sants-Montjuïc constata que la CUP es consolida cada cop més com una alternativa política real. Més informació.

Avals per poder presentar candidatura

Les candidatures sense representació parlamentària hauran de presentar milers de signatures abans de divendres que ve si volen concórrer a les eleccions del 25-N.

Això es deu a la modificació legislativa del 2011, que estableix que les candidatures que no tenen representació al Congrés dels Diputats han de presentar signatures d'un mínim del 0,1% del cens electoral de cada província per avalar la candidatura.

Tot i que el criteri es va establir només per a les eleccions espanyoles, la Generalitat vol aplicar el mateix criteri a les eleccions al Parlament de Catalunya. Aquest fet obliga la CUP a recollir 5.300 signatures en menys d'una setmana.

Amb motiu de l'Assemblea Nacional d'aquest dissabte, la CUP de Molins de Rei ha fet una crida perquè la gent s'acosti al Teatre del Foment per signar.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid