Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
25-N
La CUP accelera el debat sobre la participació a les eleccions al Parlament de Catalunya

La formació es compromet a fer "els passos necessaris per bastir una alternativa política en clau independentista i d'esquerres"

26/09/2012 Política

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha decidit accelerar el procés de debat sobre la seva participació a les eleccions al Parlament de Catalunya amb motiu de l'avançament electoral anunciat dimarts pel president de la Generalitat, Artur Mas.

Un debat que a priori estava previst per al gener del 2013 però que amb les eleccions del 25 de novembre se celebraria abans, en una data encara per concretar, tot i que deixa clar que serà "en breu".

En un comunicat, la formació ha valorat l'avançament com "una oportunitat per encetar un nou cicle polític" i una oportunitat per "obrir una porta que capgiri la dinàmica política que es viu actualment al Parlament de Catalunya". Per la CUP, les eleccions del 25 de novembre podrien també "permetre un avenç substancial en matèria nacional i social per al conjunt del poble català".

En aquest context, es compromet a fer "els passos necessaris per tal de bastir una alternativa social i política en clau independentista i d’esquerres, que esdevingui una eina al servei de les classes populars catalanes".

Està doncs en mans de la militància que la CUP sigui una nova opció electoral per a les eleccions de la Comunitat Autònoma de Catalunya (CAC). Seria la primera vegada que la formació concorre a unes eleccions supramunicipals després del salt endavant que va experimentar en les eleccions municipals, amb més d'un centenar de regidors i quatre alcaldies repartides pel Principat.

"Mas no ha fet cap pas concret cap a la llibertat"

La CUP ha criticat que "tot i el moment històric i el gran avenç de la consciència nacional i popular que estem vivint, Mas encara no ha cregut adient fer cap pas concret cap a la llibertat del nostre poble".

"Cap compromís, cap moviment, tant sols retòrica. Mentre uns afirmen una cosa, altres fan servir eufemismes i els de més enllà duen tot el contrari", remarca.

Per això la formació independentista constata que CiU "viu fortes contradiccions entre allò que li exigeix bona part de la seva base social i allò que li exigeixen uns sectors empresarials, als quals sempre ha estat fortament lligada, que li exigeixen que no enceti cap moviment de ruptura democràtica".

A més, demana que s'eviti que l'avançament electoral "eclipsi la política econòmica de Mas i la seva inconcreció nacional", així com "l’entesa entre CiU i PP" durant els quasi dos anys de legislatura.

Per la CUP és una evidència política que, "sense engegar un procés de superació de la legalitat espanyola no podrà haver-hi mai cap procés d’independència".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid