Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Càmeres de videovigilància
El Col·lectiu Albaïna acusa el batle de Sóller de mentir

Carlos Simarro fa declaracions contradictòries, es nega a donar explicacions i fa difamacions contra els que volen treure aigua clara del cas de les càmeres de videovigilància

22/10/2012 Política

L’alcalde de Sóller, Carlos Simarro, va estar assegurant durant quinze dies que desconeixia la propietat de la càmera de vigilància que es va trobar a l’aparcament dels Estiradors. Dues setmanes més tard, però, va emetre un comunicat de premsa en què se’n feia responsable tot al·legant que l’acte formava part d’una investigació secreta i reservada.

El Col·lectiu Albaïna considera que ja podria haver donat aquestes explicacions el dia 19 de setembre, quan se li van preguntar per primera vegada qüestions sobre les càmeres de videovigilància, i no haver de mentir el poble de Sóller.

Simarro va comentar que "malauradament, aquest complex pla d'investigació" es va suspendre per la intromissió d'Albaïna, però al cap d’uns dies, al Ple del 3 d’octubre, va mostrar-se contrari a proporcionar més informació perquè la investigació “seguia oberta”.

Tot i afirmar que la col·locació de la càmera era legal, no va presentar cap documentació que ho avalés. I, a més, l’equip de govern municipal va negar-se a tractar el cas de les càmeres en una reunió oberta a tots els sollerics. Aquesta conducta demostra que no hi ha cap interès a informar els ciutadans ni a respectar la participació ciutadana.

D’altra banda, Simarro també ha difamat el Col·lectiu per "envair i apropiar-se del mètode de vigilància situat a l'aparcament dels Estiradors", però l’organització es defensa dient que “quan la nostra entitat realitzà l'acció, la càmera no era ni de l'Ajuntament ni de la Policia Local. Així ho assegurà el Cap de Policia, Sr. Porcel, en presència de dos policies municipals i del Gerent de Sóller 2010, que varen acudir a l'aparcament dels Estiradors poc després de la desconnexió de la càmera”.

Per això, el Col·lectiu Albaïna ha aprofitat per recordar que totes les seves accions es van realitzar “d'acord amb la llei, respectant la convivència, fent ús de la llibertat d'expressió i manifestació, a cara descoberta i sense nocturnitat”. Creuen que Simarro ha perdut tota la credibilitat com a batle i que ha d’assumir responsabilitats polítiques.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid