Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Videovigilància
El Col·lectiu Albaïna denuncia la presència de càmeres ocultes a Sóller

Els agents de la policia han identificat tots els presents, inclosos els periodistes assistents a la roda de premsa

18/09/2012 Drets i Llibertats
Part de la càmara oulta Trobada Part de la càmara oulta Trobada

Aquest migdia, el Col·lectiu Albaïna ha denunciat, en roda de premsa, la presència de càmeres ocultes de videovigilància als carrers del municipi de Sóller. Així n'ha mostrat una que havia estat trobada per un veïns que veien com s’emetia un sospitós llum blau intermitent des d’una caixa elèctrica a l’aparcament de la barriada dels Estiradors.

A instàncies d'aquests veïns, els membres del Col·lectiu Albaïna s’aproparen per estudiar el cas. La sospitosa caixa elèctrica, fixada a la façana d’un habitatge, sense aparents connexions elèctriques i al davant d’una màquina d’ORA, conduïa davant la presència més que probable d’un càmera oculta.

Segons ha informat el col·lectiu, aquest matí s’ha comprovat que era una càmera de videovigilància oculta i s’ha pogut observar com l’aparell es troba connectat a la xarxa d’enllumenat públic, a més d’estar connectada al que sembla un mòdem, el qual estaria retransmetent les imatges a un monitor desconegut.

La policia identifica tots els presents a la roda de premsa

Davant la possibilitat que s’estigui cometent un delicte de violació del dret a la intimitat, s’està tramitant una denúncia als Jutjats de Palma perquè investiguin el cas, deixant-hi com a prova la càmera i el mòdem.

D’aquesta manera, durant el desenvolupament de la roda de premsa s’ha procedit a la retirada de la càmera i del mòdem, el qual portava adjunt una targeta de memòria de 2G.

Passats pocs minuts de la retirada de la càmera han arribat a la zona diversos agents de la Policia Local, juntament amb el gerent de l’empresa pública Sóller 2010. Els agents de la policia han identificat tots els presents, inclosos els periodistes assistents a la roda de premsa. Per part dels agents s’ha proposat als membres d’Albaïna presents l’entrega de la càmera i el mòdem a la Policia Local. Finalment, degut a la dependència del cos de la corporació local, s’ha optat per entregar l’aparell als Jutjats de Palma, juntament amb la seva respectiva denúncia.

Inseguretat

El Col·lectiu Albaïna ha denunciat que aquesta situació crea a dins Sóller un clima d’inseguretat, i pot arribar a un statu quo d’hipervigilància i control.

A més, davant la possible existència de més càmeres ocultes en el municipi de Sóller, com és el cas de la misteriosa càmera que segons es publicà a premsa es trobava situada al carrer del batle Carlos Simarro, el col·lectiu anima els ciutadans de Sóller que en localitzin que es posin en contacte amb la seva organització per tal de que puguin procedir a la seva denúncia. A més a més afegeixen que "ens proposam elevar al proper plenari ordinari de l’Ajuntament aquesta qüestió".

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid