Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Denuncien assetjament policial a membres d'Arran a Sóller

Tot i està amenaçats de multes, reben trucades telefòniques de la Guàrdia Civil als seus mòbils personals, tot pressionant-los perquè es presentin a la caserna.

04/09/2012 Política
Protesta d'Arran per la presència militar a Sóller Protesta d'Arran per la presència militar a Sóller

L’organització antirepressiva Alerta Solidària i la juvenil Arran han denunciat, en un comunicat, la repressió que està patint l’assemblea d’Arran Sóller a causa d'una acció en protesta per la presència de vaixells de l’armada britànica al Port de Sóllerel passat 18 d'agost. En aquest actes de protesta, dos militants d’Arran foren retinguts i identificats per la Guàrdia Civil quan intentaven desplegar una pancarta.

El text del comunicat assenyala, que el moment de la retenció i identificació, els joves patiren coaccions i amenaces de sancions econòmiques referents a uns fets que no s’havien portat a terme; com en els dies següents, durant els quals els joves van rebre rebut fins a 7 telefonades de la Guàrdia Civil als seus mòbils personals, tot pressionant-los perquè es presentin a la caserna.

Per a les dues organitzacions, es tracta d'un nou cas repressiu que "s’emmarca en l’onada que estan vivint els Països Catalans i Mallorca en els darrers mesos. Concretament a l’illa, els casos repressius es multipliquen arreu dels pobles i Ciutat arribant a generar una situació que no es vivia des del franquisme".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid