Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets
Manifestació multitudinària a Donostia per la llibertat de Iosu Uribetxeberria

Arnaldo Otegi ha començat aquest diumenge una vaga de fam des de la presó de Logroño

12/08/2012 Internacional

Milers de persones van recórrer dissabte a la tarda els carrers de Donostia per demanar la llibertat de Iosu Uribetxeberria i de la resta de presoners bascos que pateixen malalties incurables.

La marxa, convocada pel moviment Herrira, va esdevenir un clam multitudinari pels drets dels presos i refugiats polítics d'Euskal Herria. Els representants d'Herrira van denunciar la política penitenciària basada en la venjança que s'aplica als presos polítics bascos.

La prohibició d'Interior de realitzar el recorregut habitual va provocar que milers de persones inundessin els carrers de manera que quan la capçalera de la manifestació va arribar a la plaça Okendo encara hi havia persones que estaven iniciant el recorregut de la mobilització a l'esplanada de Sagues.

La manifestació va marxar sota el lema "Gizeh eskubide Guztiak. Euskal presoak Euskal Herrira. Repatriate all Basque Prisoners", seguida d'una altra que exigia alliberament d'Uribetxeberria i de la resta de presos malalts.

97 presos en vaga de fam, entre ells Arnaldo Otegi

La manifestació estava encapçalada pels vaguistes de fam que estan realitzant la seva protesta a l'Hospital Donostia, on està ingressat Uribetxeberria. Ja són nou les persones que estan protagonitzant aquesta vaga de fam.

Cada vegada són més els presos polítics bascos en presons espanyoles i franceses que han decidit fer vaga de fam per reclamar l'alliberament de Uribetxeberria. Quatre dels sis vaguistes empresonats a Logroño, entre ells Arnaldo Otegi i Arkaitz Rodríguez, han iniciat la vaga de fam aquest diumenge al migdia. Els altres dos tenen problemes físics.

Fresnes, Fleury, Arles, Castelló II, Sevilla I, Picassent, Granada, Algesires, Herrera de la Manxa, Múrcia, Villena, Còrdova, Liancourt, Tarascon, Clairvaux, Navalcarnero, Port II i Estremera són algunes de les presons on s'han començat vagues de fam.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid