Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Col·lectiu de Presos Bascos se suma a l'Acord de Gernika, "la referència del procés democràtic"

El Col·lectiu de Presos i Preses Polítics Bascos (EPPK) s'ha sumat a l'Acord de Gernika, alineant-se així amb desenes de forces polítiques, sindicals i socials basques per impulsar un escenari de pau i solucions per a Euskal Herria.

Si el desembre passat EPPK ja va constatar que l'aposta pel procés democràtic partia de "reflexions profundes, debats amplis i decisions polítiques", ara el col·lectiu afirma que l'Acord de Gernika s'ha convertit en "la referència" per a la construcció d'un escenari democràtic i que en aquesta mesura té també el seu suport.

24/09/2011 12:45 Internacional
"Per sobre dels límits i els obstacles dels estats que ens tenen captius, EPPK manifesta el seu compromís ferm d'empènyer per avançar en el procés democràtic", afirma, i remarca que tot i que aquest escenari democràtic "no és un repte qualsevol" cal refermar el "compromís total amb impulsar el procés democràtic fins al final. Ho aconseguirem!".

Així mateix, recalca que l'Acord de Gernika té en compte les reivindicacions del col·lectiu, tals com l'eliminació de les mesures d'excepció i la repatriació dels presos bascos, cosa que veu com "el primer pas en el camí a l'amnistia".

Un gran pas que supera les previsions del govern espanyol

L'adhesió del Col·lectiu de Presos a l'Acord de Gernika representa un gran pas en el procés democràtic d'Euskal Herria i era una aspiració dels signants de l'Acord de Gernika des que es va donar a conèixer fa un any.

La notícia ha tingut un gran ressò des que es va conèixer ahir a la nit a través dels webs Berria i Gara. El seu contingut va superar les previsions del Ministeri de l'Interior espanyol, que havia filtrat poc abans que entenia que es podria fer-se públic a Gernika un missatge dels presos exigint que es complís l'acord íntegre, però no pas que s'hi sumés.

EPPK i els signants de Gernika ja havien mantingut encreuaments d'opinions i missatges durant els últims mesos, tot i les traves del govern espanyol a l'intent de mantenir reunions directes, exemplificat fa dues setmanes a la compareixença a Madrid d'una delegació de l'Acord. Ara, el Col·llectiu agraeix la seva receptivitat i afegeix que "l'Acord de Gernika ha fet un pas enorme per al reconeixement de la interlocució de EPPK i per a l'exercici de la tan necessària participació en el procés. Aquest és el nostre dret".


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid