Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Feixisme
Un dels nazis empresonats per l'agressió feixista de Manresa és candidat de PxC

Els 12 presumptes integrants del grup neonazi pertanyen a organitzacions clarament feixistes, algunes de legalitzades com PxC, i la majoria tenen antecedents per agressions racistes

08/07/2012 Drets i Llibertats

Es van aclarint les identitats feixistes dels autors de l'agressió nazi de Manresa del passat 23 de març. Un dels 12 nazis que estan a presó preventiva per aquell atac va ser candidat de Plataforma per Catalunya (PxC) a l'Ajuntament de Palafolls (Maresme) durant les passades eleccions municipals. En aquesta localitat el grup feixista no va obtenir representació municipal.

Es tracta d'Òscar R. R., un dels nazis que va coordinar la banda nazi que va perpetrar l'agressió a Manresa, segons ha publicat el diari Regió 7, que afirma que també estava liderada per un veí de Terrassa, Jordi C., que té una segona residència al Pont de Vilomara, població on part dels agressors van anar a sopar després de l'atac nazi a Manresa. Segons el rotatiu manresà, la policia considera aquest imputat l'ideòleg de l'atac i per tant la persona que va posar en contacte els diferents integrants del grupuscle, alguns dels quals no es coneixien entre ells.

Un altre participant, el presumpte conductor d'un dels vehicles amb el que els agressors es van desplaçar fins a l'Stroika, és Antonio F. P., un altre membre de la llista de PxC a l'Ajuntament de Palafolls. Concretament ocupava el sisè lloc de la llista.

Tots ells, però, formaven part d'organitzacions d'ultradreta i la majoria tenien antecedents per agressions racistes. A més, una bona part d'ells han estat vigilants de seguretat, paradoxalment, al sector de l'oci nocturn.

Òscar R. R. té el cos ple de tatuatges d'ideologia nazi i fins i tot la cara d'Adolf Hitler com a símbol de veneració, segons es desprèn d'unes fotos que va penjar al seu Facebook personal, ja clausurat. En una foto surt vestit amb l'uniforme de les SS del règim de Hitler. Aquest individu pertany al grup hooligan CUSOS, una secció de les Brigadas Blanquiazules (seguidors de l'Espanyola) i que també dóna suport als ultra Sur del Real Madrid.

Els 12 detinguts, 9 dels quals estan en presó preventiva, va utilitzar mètodes pròpiament terroristes en una acció perfectament planificada i calculada. Amb les cares cobertes per passamuntanyes, armats amb barres de ferro, punys amercians i bengales van agredir tres joves que esperaven per poder entrar al concert. A dos els van provocar ferides lleus, però a un altre, de només 16 anys, li van causar lesions molt greus al cap que el van deixar inconscient a terra i va haver de ser ingressat en coma a la Unitat de Cures Intensives (UCI) a la Mútua de Terrassa en coma.

D'altra banda, les declaracions dels feixistes va permetre esbrinar que van perpetrar l'atac contra els assistents al concert antifeixista de KOP i Non Servium com a represàlia del boicot d'un centenar d'antifeixistes contra un concert neonazi a Barcelona.

El passat 12 d'octubre un grup de joves antifeixistes van llançar pedres i ampolles contra la porta del local The Other Place del barri del Poblenou de Barcelona on s'hi celebrava un concert de música neonazi permès organitzat pel partit ultra Democracia Nacional. Per aquella acció es van detenir dos joves antifeixistes que, després de declarar, van quedar en llibertat.

Els neonazis s'enfronten a acusacions per delictes de lesions, temptativa d'assassinat, incendi, pertinença a banda organitzada i tinença il·lícita d'armes. Tot i la confiscació de propaganda política ultra, nazi i organitzada, l'estètica skin dels detinguts i les proclames nazi llançades durant l'atac, la investigació no ha inclòs l'agreujant ideològic en les acusacions.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid