Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Feixisme
Continuen les mostres de condemna contra l'atac feixista de Manresa

La solidaritat s'escampa al País Valencià i avui hi ha una nova conentració de rebuig a Manresa

31/03/2012 Drets i Llibertats
Les mostres de condemna per l'atac feixista de Manresa del 23 de març no s'aturen. Aquest cap de setmana se'n celebren a la mateixa capital del Bages, a València i també a Madrid.

La ciutat s'ha organitzat després de l'agressió creant la plataforma Manresa Antifeixista, que ha organitzat una concentració per aquest dissabte a les vuit del vespre la Plaça Major. Diumenge passat la capital del Bages ja va acollir una primera protesta de rebuig.

La plataforma vol treballar per "donar una resposta i seguiment al feixisme arran dels fets ocorreguts". Una agressió, puntualitza, que no és "un cas puntual i aïllat", sinó que "forma part d’unes pràctiques comunes entre grups d’ideologia neonazi". Manresa Antifeixista considera que "la gravetat de l’agressió es pot considerar pràcticament intent d’assassinat, ja que el tipus d’agressió i la gravetat de les ferides podrien haver sigut mortals". Tant és així que tres joves van haver de ser evacuats a l'hospital, un d'ells amb una severa hemorràgia interna que el va deixar en coma. L'equp mèdic de Mútua de Terrassa es va veure obligat a intervenir-lo quirúrgicament per tal de salvar-li la vida.

Solidaritat al País Valencià


La solidaritat antifeixista per l'agressió de Manresa s'ha estès a un territori especialment sacsejat per aquesta xacra, o per la impunitat amb què infecta la xacra. El Col·lectiu Antifeixista de València ha convocat una concentració de condemna a València que tindrà lloc aquest dissabte a les sis de la tarda a la Plaça de la Verga.

Avui dissabte també se celebrarà una concentració de rebuig a Madrid, a la Plaça Tirso de Molina a les set de la tarda. La protesta la convoca la Coordinadora Antifeixista de Madrid, que aplega col·lectius com Iniciativa Comunista, Esquerra Castellana o diversos centres socials ocupats. La Coordinadora considera que "la cultura com a eina en la lluita de classes demostra que la unitat entre antifeixistes és una cosa que ni l'oligarquia en el poder, ni els gossos de presa del capitalisme, els feixistes, volen. No és casualitat que escollissin el lloc ni el moment".

La coordinadora també posa de manifest que "no hi ha detinguts, ni processats", i assegura que "el sistema no atacarà els seus gossos de presa, i en cas de mobilitzar el mínim engranatge jurídic serà amb la intenció de fer callar les veus però no de fer justícia, doncs aquesta és només de la classe treballadora i a ella li correspon exercir-la. Hem aixecar la bandera de la solidaritat, la unitat, l'organització i l'autodefensa".

A més, referint-se expressament al País Valencià, denuncia que "les organitzacions dels feixistes estan creixent i s'estan desenvolupant, preparant-se per la batalla, perquè la classe treballadora no seguirà suportant aquests envits i passarà a l'atac". "El feixisme és l'eina de repressió més gran a la qual s'acull el capitalisme, buscant dividir a la classe treballadora utilitzar qualsevol mitjà al seu abast. Per això més que mai hem d'actuar com un bloc, com un únic braç que llança el cop que enderroqui al feixisme i atac al capitalisme", manifesta.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid