Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Feixisme
Manresa respon l'atac neonazi creant una assemblea antifeixista

Manresa Antifeixista deixa clar que l'agressó "no és un cas puntual i aïllat"

26/03/2012 Drets i Llibertats
Manresa ha decidit respondre amb fermesa i agilitat l'atac feixista de divendres als afores de la sala de concerts Stroika en què tres joves van resultar ferits, un d'ells d'extrema gravetat, fruit de les brutals pallisses que un grup de neonazis van propinar contra els joves que es trobaven al lloc.

"No és un cas puntual i aïllat"

Després de la concentració per condemnar l'agressió que va tenir lloc diumenge al vespre a la Plaça Major de Manresa, la ciutat ha respost amb la creació de Manresa Antifeixista, una plataforma que té la intenció de "denunciar els fets ocorreguts i contextualitzar-los en l'auge de l'extrema dreta". Segons han explicat els promotors a Llibertat.cat, l'assemblea es dedicarà a "donar una resposta i seguiment al feixisme arran dels fets ocorreguts". Una agressió, puntualitza, que no és "un cas puntual i aïllat", sinó que "forma part d’unes pràctiques comunes entre grups d’ideologia neonazi".

A parer d'aquesta plataforma, aquest tipus de grups "s’alimenten de l’auge de la incidència de grups d’extrema dreta presents en la nostra societat i en les seves institucions", en referència a Plataforma per Catalunya. En aquest sentit, afirma que "no és casual que partits polítics com PxC tinguin membres acusats d’agressions similars".

"Pràcticament un intent d'assassinat"

Manresa Antifeixista té clar que la de divendres passat "és una agressió de caire feixista" ja que la quinzena de neonazis "es va presentar de forma organitzada en el concert d’una gira antifeixista, amb una clara intenció de fer mal als assistents que hi pogués haver a aquella hora a fora la sala, sabent que serien pocs i desprevinguts". "La gravetat de l’agressió es pot considerar pràcticament intent d’assassinat, ja que el tipus d’agressió i la gravetat de les ferides podrien haver sigut mortals". Tant és així que tres joves van haver de ser evacuats a l'hospital, un d'ells amb una severa hemorràgia interna que el va deixar en coma. L'equp mèdic de Mútua de Terrassa es va veure obligat a intervenir-lo quirúrgicament per tal de salvar-li la vida.

Manresa Antifeixista rebat també la tímida i discutible reacció policial, que al·lega que va tractar-se d'una "baralla": "Destaquem que no es va tractar d’una baralla, sinó d’un atac desproporcionat per part d’un grup organitzat, encaputxat i fortament armat", sentencia. Els neonazis anaven tots plegats amb una furgoneta vestits amb passamuntanyes i guarnits amb barres de ferro per apallissar i també bengales, segons testimonis presencials. 

El menor ferit es recupera a poc a poc


La batuda feixista es va saldar amb tres ferits. Albert M. G., un jove de 16 anys de Manresa, va ser el que en va sortir més mal parat. Va haver de ser ingressat a la Unitat de Cures Intensives de l'hospital Mútua de Terrassa amb un traumatisme cranioencefàlic. El noi, que va quedar inconscient, va ingressar a l'hospital en estat de coma i amb una forta hemorràgia interna. A causa de la gravetat de les lesions que presentava va haver de ser intervingut quirúrgicament.

Segons ha pogut saber Llibertat.cat, el jove va sortir del coma diumenge i comença a respondre a estímuls, tot i que no nota una cama. Els metges creuen que no tindrà seqüeles i que quan la inflamació de la cama baixi recuperarà la sensibilitat a aquesta part del cos. Albert M. G. continua en observació constant i amb pronòstic reservat.

Testimonis han assegurat que van veure vehicles policials per les rodalies que no es van aturar tot i la presència de cossos estirats a terra. Els neonazis van poder perpetrar la seva acció i van fugir amb el mateix vehicle amb el que van arribar. Els Mossos d'Esquadra, que encara no han detingut cap presumpte implicat en l'agressió, no han volgut donar detalls i s'han limitat a dir que s'investiguen els fets i que han instruït diligències per determinar les circumstàncies de les pallisses i identificar als agressors. La versió policial valora els fets com una "baralla" que es va saldar amb "diversos ferits" dels quals se'n desconeix l'estat.

Agressió premeditada: Pals de ferro, punys americans i bengales

Els fets van tenir lloc pels volts de les 9 del vespre, dues hores abans de l’inici del concert de KOP i Non Servium -en el marc d'una gira antifeixista anomenada "Antifa Kombat Tour"-, quan van aparèixer una quinzena d’encaputxats armats amb pals de ferro, punys americans i bengales. De forma ràpida, organitzada i premeditada van agredir el grup de joves que s'estaven esperant. Amb els pals de ferro i els punys americans van propinar cops al cap de tres joves i van tirar una bengala dins d’un cotxe tot bloquejant-ne les portes des de fora per impedir que en sortissin els ocupants. L’agressió va durar escassament tres minuts, i els encaputxats van fugir ràpidament del lloc.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid