Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Feixisme
La confessió d'un dels acusats aclareix el crim de Manresa

"La venjança" pel què va passar a un concert nazi que es va fer al barri de Poblenou de Barcelona el dia de la hispanitat de 2011 és el principal motiu de la brutal acció de Manresa, segons fonts policials

23/06/2012 Drets i Llibertats

En els interrogatoris, la confessió d'un dels detinguts, ara en llibertat, va aportar informació molt valuosa a la policia, que va ser traslladada a la jutgessa titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Manresa, junt a converses telefòniques degudament transcrites i al contingut dels ordinadors intervinguts, segon informa Manresa Informació

L'aixecament del secret de sumari del cas de l'agressió feixista davant de la sala de festes manresana Stroika va deixant poc a poc petits rastres de com va anar la investigació de Mossos. Segons els informes amb els que es treballa, els neonazis van actuar com un "comando terrorista" fent servir les bengales per crear confusió i facilitar tant l'atac com la posterior fugida.

"La venjança" pel què va passar a un concert nazi que es va fer al barri de Poblenou de Barcelona el dia de la hispanitat de 2011 és el principal motiu de la brutal acció de Manresa, segons policials. El passat 12 d'octubre un grup de joves antifeixistes van llançar pedres i ampolles contra la porta del local The Other Place on s'hi celebrava un concert de música neonazi organitzat pel partit ultra Democracia Nacional. Per aquella acció es van detenir dos joves antifeixistes que, després de declarar, van quedar en llibertat.

Durant la investigació de l'agressió de Manresa, ningú no va identificar la matrícula de la furgoneta Mercedes que va servir per transportar els 15 neonazis fins a les portes de la sala Stroika, però altres detalls han permès localitzar-la. Durant les detencions i registres els Mossos van confiscar armes blanques, material neonazi i propaganda de partits polítics legals d'ultradreta. En els interrogatoris, la confessió d'un dels detinguts, ara en llibertat, va aportar informació molt valuosa a la policia, que va ser traslladada a la jutgessa titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Manresa, junt a converses telefòniques degudament transcrites i al contingut dels ordinadors intervinguts.

Hipòtesi confirmada

El periodista expert en extrema dreta Xavier Rius Sant, ja va remarcar que una de la hipòtesi d'aquesta brutal acció podria ser una resposta d'alguns militants d'extrema dreta a l'atac a pedrades del concert de Democracia Nacional del 12 d'octubre a Barcelona.

Acusacions

Els detinguts s'enfronten a acusacions per dos delictes de lesions, temptativa d'assassinat, incendi, pertinença a banda organitzada i tinença il·lícita d'armes. Tot i la confiscació de propaganda política ultra, nazi i organitzada, l'estètica sking dels detinguts i les proclames nazi llançades durant l'atac, la investigació no ha inclòs l'agreujant ideològic en les acusacions.

L'agressió feixista a Manresa

Un grup de neonazis va irrompre el passat 23 de març a la sala Stroika de Manresa on s'havia de celebrar un concert antifeixista a càrrec de KOP i Non Servium. Segons van explicar a Llibertat.cat testimonis que van acudir al concert, una quinzena de feixistes amagats sota uns passamuntanyes van baixar d'una furgoneta armats amb pals i altres estris -com bengales- i van apallissar brutalment la gent que hi havia a l'exterior de la sala de concerts fent temps perquè comencés l'actuació.

Pel que fa als ferits, n'hi va haver tres. Un d'ells, però, va rebre cops al cap amb les barres de ferro i va quedar inconscient estès a terra enmig d'un bassal de sang. Era un jove menor d'edat que va patir un traumatisme cranioencefàlic i que va ser ingressat en coma a la nit a la Unitat de Cures Intensives (UCI) a la Mútua de Terrassa.

Uns altres neonazis van posar unes bengales a dins d'un cotxe on hi havia uns joves i els van bloquejar les portes perquè no poguessin sortir. Els nois, però, van evitar que s'incendiés el cotxe apagant les bengales amb unes ampolles de cervesa.

Testimonis presencials van assegurar que van veure vehicles policials per les rodalies que no es van aturar tot i la presència de cossos estirats a terra. Els neonazis van poder perpetrar la seva acció i van fugir amb el mateix vehicle amb el que van arribar.

Aquest atac va suscitar una allau de concentracions de rebuig, a Manresa i altres ciutats, i també arreu dels Països Catalans. A més, a Manresa es va crear per primer cop una assemblea antifeixista.

De la seva banda, l'Ajuntament de Manresa va anunciar que exerciria d'acusació particular en el procés judicial obert contra els autors de l'agressió feixista.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid