Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Brutal agressió feixista a Manresa

Un grup de neonazis irromp a l'exterior de la sala Stroika on s'havia de celebrar un concert antifeixista i apallissa violentament alguns dels assistents.

24/03/2012 Drets i Llibertats
Un grup de neonazis va irrompre divendres a la nit a la sala Stroika de Manresa on s'havia de celebrar un concert antifeixista a càrrec de KOP i Non Servium. Segons han explicat a Llibertat.cat testimonis que van acudir al concert, una quinzena de feixistes amagats sota uns passamuntanyes van baixar d'una furgoneta armats amb pals i altres estris -com bengales- i van apallissar brutalment la gent que hi havia a l'exterior de la sala de concerts fent temps perquè comencés l'actuació.

Pel que fa als ferits, n'hi hauria tres, dos d'ells fora de perill. Un d'ells, però, va rebre cops al cap amb les barres de ferro i va quedar inconscient al lloc dels fets. Segons ha pogut saber Llibertat.cat, és un jove menor d'edat que pateix un traumatisme cranioencefàlic i que es troba en coma des de divendres a la nit a la Unitat de Cures Intensives (UCI) a la Mútua de Terrassa. El centre hospitalari manté de moment el pronòstic de la víctima en reservat. El jove menor d'edat es diu Albert M.G.

Testimonis han assegurat que van veure vehicles policials per les rodalies que no es van aturar tot i la presència de cossos estirats a terra. Els neonazis van poder perpetrar la seva acció i van fugir amb el mateix vehicle amb el que van arribar.

Els Mossos d'Esquadra, que encara no han detingut cap presumpte implicat en l'agressió, no han volgut donar detalls i s'han limitat a dir que s'investiguen els fets. No només això sinó que la versió policial valora els fets com una "baralla" que es va saldar amb "diversos ferits" dels quals se'n desconeix l'estat.

Concert marcadament antifeixista

El concert que es va celebrar ahir a la nit a l'Stroika de Manresa era de caràcter marcadament antifeixista, ja que es tracta d'una gira anomenada "Antifa Kombat Tour" que protagonitzen els grups KOP i Non Servium. La gira es presenta així: "En ple auge del feixisme, i davant la tornada de la dreta més rància, dues de les bandes més compromeses de l'escena fan un pas endavant per unir força, coherència i actitud. Perquè avui Non Servium i KOP signifiquen compromís, anticonformisme i guerra absoluta a la submissió obedient. Perquè sabem qui som, d'on venim i què estem fent. I perquè la lluita contra el feixisme passa per recuperar els carrers. Els carrers són nostres".

Es tracta d'una gira que va començar el 16 de març a Vitòria / Gasteiz i que consta d'un total d'onze concerts que finalitzaran el 2 de juny en el marc de les Jornades Antifeixistes d'Olot. El d'ahir va ser el tercer concert d'aquest tour, que passarà per Països Catalans i estat espanyol.

Primeres condemnes

Les primeres mostres de condemna a aquesta agressió no s'han fet esperar. Aquest mateix dissabte, l'Esquerra Independentista de Berga ha condemnat els fets en la calçotada organitzada pel Casal Panxo. El portaveu de l'organització ha pronunciat unes paraules de suport a les víctimes de l'agressió i en contra del feixisme i ha proclamat "Cap agressió sense resposta".

Per aquest diumenge s'ha convocat diverses concentracions antifeixistes per condemnar l'agressió. La primera es realitzarà a les sis de la tarda a Terrassa, a les set de la tarda se'n realitzaran a Vic i a la Vila de Gràcia i a les vuit se celebrarà una la concentració davant de l'Ajuntament de Manresa "contra el feixisme i els seus aliats".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid