Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Feixisme
Condemna a l'atac feixista de Manresa: "Cap agressió sense resposta!"

Concentracions a quatre ciutats del país se solidaritzen amb el jove que va quedar en coma després de l'agressió neonazi

25/03/2012 Drets i Llibertats
Concentració de Manresa La concentració de Manresa ha estat la més nombrosa | Autor: Llibertat.cat
Centenars de persones han rebutjat el feixisme des de diversos indrets del Principat aquest diumenge al vespre. La terrible agressió feixista que una quinzena de neonazis van perpetrar amb total impunitat divendres a la nit a Manresa ha colpejat els antifeixistes del país, que descentralitzadament i amb la força de les xarxes socials han convocat una quàdruple protesta: Terrassa, Vic, Barcelona i Manresa.

Aquestes ciutats han acollit aquest diumenge un clam contra el feixisme, que va deixar tres ferits divendres a les portes de l'Stroika, on es va celebrar un concert netament antifeixista a càrrec de KOP i Non Servium. Un d'ells va haver de ser ingressat a la Mútua de Terrassa en coma i amb un traumatisme cranioencefàlic del que es va recuperant lentament.

A Terrassa i Vic desenes de persones han acollit aquesta tarda la concentració de condemna a l'atac neonazi i en suport als que van patir-ne les conseqüència. A Barcelona, prop d'un centenar de persones s'han concentrat a la Plaça del Diamant de Gràcia i ha recorregut alguns dels carrers del barri. Com no podia ser d'una altra manera, el crit antifeixista "Cap agressió sense resposta" ha estat el més bramat.

La protesta més concorreguda ha estat la de Manresa, ciutat víctima d'aquest darrer atac feixista. A la capital del Bages, centenars de persones s'han aplegat a la Plaça Major per dir no al feixisme i solidaritzar-se amb els joves agredits. Eren nombroses les pancartes que s'han congregat a l'àgora: "Ni oblit ni perdó", "Feixisme mai més" o "Cap agressió sense resposta", entre altres.

El menor ferit surt del coma

La batuda feixista -els neonazis encaputxats anaven armats amb barres de ferro i bangales- es va saldar amb tres ferits, un dels quals molt greu. Es tracta d'Albert M. G., un jove de 16 anys de Manresa que va haver de ser ingressat a la Unitat de Cures Intensives de l'hospital Mútua de Terrassa amb un traumatisme cranioencefàlic. El noi, que va quedar inconscient, va ingressar a l'hospital en estat de coma i amb una forta hemorràgia interna. A causa de la gravetat de les lesions que presentava va haver de ser intervingut quirúrgicament.

Segons informacions d'última hora que han fet arribar a Llibertat.cat, el jove ha pogut sortir del coma aquest diumenge i comença a respondre a estímuls, tot i que no nota una cama. Els metges creuen que no tindrà seqüeles i que quan la inflamació de la cama baixi recuperarà la sensibilitat a aquesta part del cos. Albert M. G. continua en observació constant i amb pronòstic reservat.

Els altres dos ferits són un noi amb ferides de diversa consideració que va ser traslladat a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa i un altre jove que va patir ferides més lleus i va ser donat d'alta.

Testimonis han assegurat que van veure vehicles policials per les rodalies que no es van aturar tot i la presència de cossos estirats a terra. Els neonazis van poder perpetrar la seva acció i van fugir amb el mateix vehicle amb el que van arribar. Els Mossos d'Esquadra, que encara no han detingut cap presumpte implicat en l'agressió, no han volgut donar detalls i s'han limitat a dir que s'investiguen els fets i que han instruït diligències per determinar les circumstàncies de les pallisses i identificar als agressors. La versió policial valora els fets com una "baralla" que es va saldar amb "diversos ferits" dels quals se'n desconeix l'estat.
Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  7. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  8. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid