Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Feixisme
Víctima de l'agressió feixista de Manresa: "Van deixar de picar-me perquè em van donar per mort"

L'Ajuntament de Manresa es personarà com a acusació particular en el procés contra els autors de l'atac neonazi

27/03/2012 Drets i Llibertats
Albert M. G. és un veí de Manresa de 16 anys d'edat. Divendres es disposava a assistir a un concert antifeixista de KOP i Non Servium a la sala Stroika. Però no ho va poder fer perquè un grup de neonazis va irrompre al lloc estona abans i va començar a apallissar la gent que hi havia perfectmaent equipats amb barres de ferro, punys americans i bengales, i la cara tapada amb un passamuntanyes.

Era cap a un quart de deu del vespre. L'Albert va ser el que en va sortir més mal parat: els nazis el van deixar estès a terra inconscient i amb una hemorràgia interna que el van deixar en coma i el va obligar a ser intervingut quirúrgicament. Va haver de ser ingressat a l'UCI de Mútua de Terrassa i ahir dilluns en va sortir. Ara està ingressat a la unitat de semiintensius del mateix hospital i el seu pronòstic continua sent reservat.

"Puc donar gràcies que ho puc explicar. Estic segur que van deixar de picar-me perquè em van donar per mort. Jo mateix ho pensava des de terra: per l'aspecte que dec tenir, per força han de creure que ja estic mort". Ahir l'Albert i el seu pare van atendre el diari Regió 7 que publica aquest dimarts l'entrevista. L'Albert feia temps amb un amic per entrar al recinte quan es va veure sorprès per la quinzena de violents que el van encerclar i el van estomacar fins deixar-lo inconscient pels cops que li van donar al cap.

"Hi va haver un moment en què, estirat a terra, vaig veure com la sang anava rajant per la vorera pel costat del braç. Sé que llavors vaig pensar que deuria semblar mort. I ells ho deurien creure perquè em van deixar", ha dit el jove, que es troba fora de perill.

L'Ajuntament de Manresa exercirà l'acusació particular

L'Ajuntament de Manresa ha anunciat que es presentarà com a acusació particular en el procediment judicial contra els autors de l'agressió amb l'objecitu "que els culpables rebin el càstig que mereixen per aquest comportament reprovable". Tres dies després de l'atac, l'equip de govern va emetre aquest dilluns un comunicat en el què expressa la "més categòrica condemna per la brutal agressió" i se solidaritza amb els joves agredits, els seus familiars i amics i es posa a la seva disposició.

Encara no hi ha cap detingut per l'agressió i els seus autors continuen al carrer. Els Mossos d'Esquadra, que en cap moment han facilitat informació detallada dels fets, han obert una investigació i continuen buscant pistes del vehicle en què van fugir els agressors. Asseguren que ningú els ha facilitat la matrícula i que de moment no hi ha cap testimoni que veiés entrar ni sortir la furgoneta del polígons dels Dolors.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid