Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Feixisme
Centenars de persones condemnen el feixisme en una concentració a Manresa

Ni a aquesta concentració ni a la de diumenge passat hi va assistir cap dirigent de CiU ni del govern municipal

01/04/2012 Drets i Llibertats
Centenars de persones es van concentrar ahir dissabte a la Plaça Major de Manresa per mostrar el seu rebuig a l'agressió feixista del 23 de març a les portades de la sala Stroika, on es va celebrar un concert antifeixista. L'atac va ferir diverses persones, una ella d'extrema gravetat: un noi de 16 anys va quedar en coma i se'l va haver d'intervenir quirúrgicament fruit de l'hemorràgia interna que presentava.

La concentració, que va tenir lloc entre vuit i nou del vespre, va aplegar unes 400 persones i membres de totes les formacions polítiques d'esquerra, PSC, ERC, CUP, ICV, EUiA. Ni a aquesta concentració ni a la de diumenge passat hi va assitir cap dirigent de CiU ni del govern municipal, segons destaca el periodista Xaveri Rius Sant, que parla en una entrevista a Llibertat.cat de les possibles motivacions d'aquest atac.

Fruit d'aquest crim, col·lectius i persones antifeixistes de la ciutat han creat la plataforma Manresa Antifeixista. Ahir, una representant de la plataforma va llegir un manifest on va denunciar que "el caràcter extraordinari dels fets no ens pot dur a la lamentació passiva i atancar els ulls". "La història ens ha demostrat en massa ocasions que el feixisme troba en situacions de crisi un terreny adobat per proliferar i actuar amb violència i terror", va afirmar, i va remarcar que "afortunadament la història del segle XXI està per escriure i noslatres en som tan protagonistes com responsables".

A la concentració també hi va participar Unitat contra el Feixisme i el Racisme. Un representant d'aquesta plataforma va denunciar el fet que el regidor de PxC, Albert Pericas, s'hagi negat a condemnar inicialment l'agressió, tot i que a posteriori es va adherir al text de condemna.

Aquest cap de setmana hi havia convocades concentracions de rebuig en altres ciutats, com València.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid