Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Concentracions de rebuig a l'agressió feixista de Manresa

La víctima menor d'edat que es trobava en coma va millorant, tot i que segueix en estat greu

25/03/2012 Drets i Llibertats
L'agressió neonazi de divendres a la nit a Manresa ha suscitat una àmplia cadena de mostres de condemna contra el feixisme. Aquest diumenge s'han convocat concentracions de protesta a diverses ciutats per denunciar la brutal pallissa que un grup d'una quinzena de neonazis va propinar contra assistents al concert antifeixista de KOP i Non Servium a la sala Stroika de la capital del Bages.

Per aquest diumenge s'ha convocat diverses concentracions antifeixistes per condemnar l'agressió:

- 18 hores: Davant de l'Ajuntament de Terrassa.
- 19 hores: Plaça del Pes de Vic.
- 19 hores: Plaça del Diamant del barri de Gràcia, Barcelona.
- 20 hores: Davant de l'Ajuntament de Manresa.

La víctima més greu surt del coma

La batuda feixista -els neonazis encaputxats anaven armats amb barres de ferro i bangales- es va saldar amb tres ferits, un dels quals molt greu. Es tracta d'Albert M. G., un jove menor d'edat, que va haver de ser ingressat a la Unitat de Cures Intensives de l'hospital Mútua de Terrassa amb un traumatisme cranioencefàlic. El noi, que va quedar inconscient, va ingressar a l'hospital en estat de coma i amb una forta hemorràgia interna.

Segons informacions d'última hora que han fet arribar a Llibertat.cat, el jove ha pogut sortir del coma i comença a respondre a estímuls, tot i que no nota una cama. Els metges creuen que no tindrà seqüeles i que quan la inflamació de la cama baixi recuperarà la sensibilitat a aquesta part del cos. Albert M. G. continua en observació constant i amb pronòstic reservat.

Els altres dos ferits són un noi amb ferides de diversa consideració que va ser traslladat a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa i un altre jove que va patir ferides més lleus i va ser donat d'alta.

Testimonis han assegurat que van veure vehicles policials per les rodalies que no es van aturar tot i la presència de cossos estirats a terra. Els neonazis van poder perpetrar la seva acció i van fugir amb el mateix vehicle amb el que van arribar. Els Mossos d'Esquadra, que encara no han detingut cap presumpte implicat en l'agressió, no han volgut donar detalls i s'han limitat a dir que s'investiguen els fets i que han instruït diligències per determinar les circumstàncies de les pallisses i identificar als agressors.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid