Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Jaume Bonet abandona la vaga de fam després de 26 dies

El relleva Bartomeu Amengual, que va començar ahir la protesta

26/03/2012 Llengua
Jaume Bonet, vocal de Jubilats per Mallorca en vaga de fam des de l'1 de març, ha deixat la protesta aquest dilluns després de 26 dies ingerint només aigua. Diumenge, el també jubilat Bartomeu Amengual es va afegir a l'acció. Bonet mateix ho ha confirmat en declaracions a Catalunya Ràdio, aquest dilluns a la tarda.

Ho ha fet a petició de la seva entitat. La junta directiva de Jubilats per Mallorca ha aprovat aquest dilluns per unanimitat sol·licitar a Bonet que abandoni la vaga de fam, segons ha explicat l'entitat en un comunicat. La junta directiva ha pres aquesta decisió fruit de les recomanacions mèdiques i també per "la demanda multitudinària" que ha rebut l'entitat, com ara "el prec en demanda de preservar la seva salut" que es va fer a la manifestació multitudinària de diumenge. Jaume Mateu, president de l'Obra Cultural Balear (OCB), va afirmar al seu parlament: "Mai no podrem retornar-te, Jaume, el que estàs oferint per nosaltres. I per això som nosaltres, els que compartim amb tu l’estima infinita per la nostra terra i per la nostra gent, els que et demanam que no posis en risc la teva vida; que et necessitam per seguir exigint amb la determinació dels indomables la dignitat que ens volen segrestar".

La junta directiva també ha aprovat enviar una felicitació als organitzadors de la manifestació i agrair la participació a les desenes de milers de ciutadans que hi van participar.

La junta directiva, que també ha valorat la incorporació del segon vaguista, Bartomeu Amengual, ha acordat convocar una junta extraordinària per divendres que ve per decidir manera definitiva un posicionament sobre l'estratègia a seguir a partir d'ara.
Valora
Vídeos
Algunes recomanacions senzilles de Jaume Bonet, en vaga de fam per la llengua catalana
El mateix dia que roman convocada a Mallorca la gran manifestació a favor de la llengua catalana, quan es compleixen vint-i-cinc dies seguits de vaga de fam d'en Jaume Bonet, de Jubilats per Mallorca, el 25 de març de 2012, aquest fa públiques algunes recomanacions senzilles...
Segon mallorquí en vaga de fam per la llengua catalana, a Can Alcover
Imatges i veu enregistrades als jardins de Can Alcover (Palma), on Tomeu Amengual ha passat la seva primera nit de vaga de fam, en defensa dels drets lingüístics del nostre poble, després que participàs ahir a la gran manifestació cívica pel SÍ A LA NOSTRA LLENGUA, que arreplegà desenes de milers de manifestants
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid