Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi Ambient
Recuperar l'entorn natural de Santa Creu d'Olorda a Sant Feliu de Llobregat

Al llarg dels anys d’explotació de la coneguda fàbrica "Samson", de 1917 a 2002, es va malmetre l’entorn natural i paisatgístic de la muntanya. La activitat extractiva es va menjar literalment la muntanya, mentre un exèrcit d’edificacions prenien possessió de la zona.

07/02/2012 Territori
Ara, Jaume Solé, regidor d'Iniciativa per Catalunya a Sant Feliu de Llobregat proposa a través del seu bloc una campanya per recuperar l'entorn natural de Santa Creu d'Olorda.

Entre les mesures que proposa destaca un pla de desmantellament de les instal·lacions en desús, a curt termini executar l’enderroc de l’estructura de la cinta transportadora i el magatzem de pedra, la recuperació i reforestació de l’entorn natural dels espais afectats per l’extracció de materials, amb actuacions per reduir el pendent dels talussos i afavorir la revegetació i un estudi de mesures per la integració de les actuals instal•lacions en ús al paisatge natural.

Solé explica en el seu bloc que
"en arribar a Sant Feliu el primer que ens sorprèn és la visió de la fàbrica de ciment emergint imponent sota el Puig d’Olorda. Aquest cim conegut com “la Creu”, per la immensa creu que el corona, aixeca els seus 436 metres per damunt de la ciutat de Sant Feliu".

També comenta que l
a fàbrica de ciment, coneguda popularment com “la Sànson”, es va posar en funcionament a Sant Feliu l’any 1967 prop de l’antiga pedrera, ara sense explotació. Ubicada al Parc Natural de Collserola els darrers 45 anys ha configurat l’skyline de Sant Feliu. En l’actualitat pertany a la companyia “Valenciana de Cementos Portland, S.A.” filial de la mexicana CEMEX, principal productora de ciment blanc del món.

Ara bé, tal com remarca ha estat una coexistència difícil i complicada, ja que  l
a presència de la fàbrica ha comportat al llarg dels anys diversos conflictes amb la ciutadania de Sant Feliu. Prou conegudes són les protestes pels problemes de sorolls i de seguretat a causa del trànsit de camions, primer per la carretera de la Sànson i més tard pel barri de les Grases; i en els darrers anys, les manifestacions contràries a l’ús de residus orgànics i llots de depuradora com a combustible alternatiu. "Una altra qüestió tan important com la salut i la seguretat és la contaminació visual i paisatgística de la fàbrica en el seu entorn" puntualitza.

(vegeu l'article "Contaminació atmosfèrica a Sant Feliu de Llobregat d' Arnau Urgell i Mercè Mauri)





Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid