Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ecologia
Mig miler de persones visualitzen "els esfereïdors efectes" del Gasoducte Martorell-Figueres

La majoria de participants han manifestat la seva sorpresa i indignació al descobrir la magnitud de l’ impacte.

16/01/2012 Territori
Convocades per diverses entitats i organitzacions polítiques de Sabadell i de Castellar del Vallès, 500 persones han participat a la caminada matinal per visualitzar les obres construcció del Gasoducte Martorell – Figueres, que l’empresa estatal Enagas està executant a diferents punts del Vallès.

En aquesta ocasió la passejada ha seguit el tram entre la Torre d’en Turull i el Riu Tort i les persones assistents han pogut comprovar els esfereïdors efectes que aquesta infraestructura està ocasionant als espais naturals del Rodal, concretament als boscos de Colobrers i Can Vilar.

Així mateix, els participants han pogut palesar la ingent destroça als cursos fluvials del Torrents de Colobrers i del Riu Tort, tots ells espais amb uns valors naturals i ambientals excepcionals.

Aquests efectes tan evidents, contrasten amb els intents dels governs municipals d’ambdós municipis d’amagar els efectes reals del pas del Gasoducte pels espais naturals i de confondre a l’opinió pública afirmant de manera hipòcrita que els impactes són mínims.

Al llarg de la passejada s’ha informat sobre les característiques del Gasoducte, una canalització construïda únicament per transportar el gas que, provinent del nord d’Àfrica, ha d’abastir el centre d’Europa. Enagas fa el negoci i el Vallès en paga els efectes ambientals i paisatgístics.

També s’ha posat de manifest la poca fermesa que els responsables municipals han tingut a l’hora de preservar els espais afectats i evitar els impactes generats defensant un altre traçat. Uns responsables municipals que han acabat acceptant plenament i per escrit el pas del Gasoducte pels llocs amb més impacte, a canvi de rebre unes compensacions econòmiques de 34.000 i 106.00 euros els Ajuntaments de Castellar i de Sabadell respectivament.
La passejada ha servit també per alertar dels catastròfics efectes que ocasionaria el Quart Cinturó als espais naturals del Vallès, els mateixos que ara afecta el Gasoducte, i de la necessitat de mantenir i augmentar l’oposició a aquesta infraestructura, tan destructiva com innecessària, per tal de preservar el rodal.

Finalment, s’ha pres el compromís de realitzar un minuciós seguiment de l’obra per a garantir que els efectes del gasoducte siguin els mínims possibles i denunciar a les instàncies corresponents de qualsevol vulneració del què estableix el projecte.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid