Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Passejada en contra del gasoducte Martorell-Figueres

El proper diumenge a les 11 del matí als carrers del sud de la fàbrica del vidre al Pla de la Bruguera a Castellar del Vallès.

12/01/2012 Territori
Una trentena d'entitats de Castellar i de Sabadell, entre associacions de veïns, entitats i grups polítics han organitzat una excursió guiada per Colobrers i l’entorn per conèixer les zones afectades pel traçat del gasoducte Martorell-Figueres.

La candidatura municipal de Castellar del Vallès, l’Altraveu no ha estat sola a l’hora de denunciar la poca informació que s’ha rebut d’aquest fet, com els articles de la ciutadania ho han anat confirmant en l'Actual i d'altres mitjans, la qual cosa demostra que no és només una qüestió de percepció.

Per a l'Altraveu, no es tracta d’una obra de llicència major com qualsevol altra, ni tampoc un pur tràmit. "És una obra de gran impacte sobre el nostre municipi. Per això, en el ple municipal passat vam demanar tota la informació detallada sobre l’impacte del gasoducte" assenyala la candidatura.

Aquesta setmana se’ls ha fet arribar la informació completa i estan en un procés d’estudi detallat. També han dissenyat un bloc http://gasoducte.blogspot.com amb un recull d’articles de premsa i declaracions diverses. De moment, avancen que l’ajuntament de Castellar rebrà com a compensació econòmica 34.000 euros.

Tot i així, l'Altraveu denuncia la poca informació que han rebut fins ara i no deixa de sorprendre la dificultat amb què han pogut localitzar l’acord pres en la junta de govern local, i una vegada localitzat, la poca referencialitat a tal obra. "És a dir, que avui ja podem dir que lluny de voler informar , hi ha hagut una voluntat que no en fóssim partícips" puntualitza la candidatura.

En aques direcció també denuncia, la infravaloració que s’ha fet de la resta de forces polítiques i de la mobilització social per aturar i plantar cara a una obra que menysté el valor dels espais que es gaudeix a Castellar del Vallès.

Per la seva banda, les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV) han denunciat l’actitud antidemocràtica dels governs municipals que no han informat en cap moment a la ciutadania dels efectes negatius del gasoducte i han intentat minimitzar els seus impactes.


La passejada de diumenge compta amb l’adhesió i l’organització de les associacions de veïns de: Ca n’Oriac, Plana de del Pintor, Torrent del Capellà, Torre-Guitart - Plaça d’Espanya, Concòrdia, Covadonga, Creu Alta, Sant Feliu del Racó,
 
  
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid