Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L’OCB presenta la propera Diada per la llengua

La propera Diada de l’Obra Cultural Balear serà el 17 de maig i tendrà lloc pels cèntrics carrers de Palma. Enguany, la cultura popular catalana de Mallorca és l’elegida per a ser la protagonista. A diferència d’altres edicions, l’Esquerra Independentista de l’illa hi tendrà un paper més visible amb un espai propi.
 

12/05/2008 14:02 Llengua
Aquesta setmana, els representants de l’Obra, Jaume Mateu i Tomeu Martí, han fet públic en roda de premsa el format de la pròxima Diada per la llengua i l’autogovern. En la presentació s’ha comptat amb membres molt variats de la societat civil illenca, com ara sindicats, associacions de pares i mares, i organitzacions i plataformes diverses.

Cartell Diada Obra Cultura BalearLa tradicional Diada de l’Obra començarà a les 16.30 amb una trobada de gegants de tot Mallorca a la Plaça d’Espanya de Palma. Allà hi prendran part gegants, caparrots, xeremiers, balladors i, fins i tot, glosadors. Mentrestant, ja hi haurà muntat un quiosc amb tot de revistes en català de tots els Països Catalans al Parc de Ses Estacions. Més tard, cap a les 17 hores, una desfilada de gegants acompanyats de caparrots, xeremiers, tamborers i bèsties diverses es dirigiran de la Plaça Espanya fins a la Plaça de Cort. Allà tendrà lloc el bateig dels dos nous gegants de l’OCB, en Jaume I i na Violant d’Hongria, per tal de commemorar així els 800 anys del naixement de Jaume I. A la mateixa hora que comença el cercavila de gegants de la Plaça Espanya, a la Plaça de Santa Eulàlia es farà un combat de glosadors amb la participació d’en Mateu Matas, “Xuri”, i d’en Macià Ferrer. En acabat, a la mateixa plaça, hi haurà una ballada popular amb el grup Música Nostra. També a les 17 hores a la Plaça Major hi actuarà els grups Miranda Jazz Quartet.

Mentrestant, el centre de Ciutat estarà farcit d’activitat i moviment: a part d’una fira d’entitats, un estand de mitjans de comunicació i diverses activitats organitzades per la Comissió intercultural de l’OCB, a Cort tendrà lloc la Trobada d’Escoles Mallorquines amb la participació de Cucorba. La trobada d’enguany girarà al voltant de la figura de Jaume I.

L’acte central, serà a les 18.30 a Cort. Aquest consistirà en la lectura del manifest de la Diada, on es farà una crida al compromís en l’ús del català per part de la ciutadania. Un cop acabada la lectura del manifest es farà la ja tradicional aixecada de cartolines per tal de plasmar un mural. Un cop acabat el mosaic, tendrà lloc el concert d’Obrint Pas i d’Anegats a la mateixa plaça.

Activitats Espai Rebel a la Diada Obra Cultura BalearUna de les principals novetats de la Diada d’enguany és la participació amb un espai propi de les organitzacions de l’Esquerra Independentista amb presència a Mallorca. Enguany, a la Plaça de la Peixeteria, al costat de la mateixa Plaça de Cort, les diverses assemblees locals de Maulets i de SEPC-Secundària realitzaran tot un seguit activitats: una presentació del SEPC a a les 17 hores; una xerrada amb el títol “Dona i art: objecte i artista reprimida” per part de la Comissió de dones de Maulets; i, finalment, un taller de pintada de pancartes. Per, en acabar, anar cap a l’acte central a Cort.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid