Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Txalaparta ofereix gratuïtament un llibre digital després de la censura governamental

L'editorial basca Txalaparta ofereix gratuïtament l'edició digital d'un llibre sobre drets humans després de la seva censura governamental.

Després que alguns diaris de Madrid (La Razón, ABC), van començar recentment una campanya denunciant que el llibre de Xabier Makazaga Manual del torturador espanyol, publicat per Txalaparta, en unes 30 biblioteques públiques de Biscaia, Guipúscoa i Àlaba.

30/12/2010 20:39 Drets i Llibertats

Poc després el Partit Popular va exigir al Govern Basc la retirada d'aquests llibres de les biblioteques. Poc després l'alcaldessa socialista de Basauri va ordenar la retirada  del llibre de la biblioteca pública d'aquesta localitat. Per la seva banda, el Govern Basc va respondre que les biblioteques eren competència dels ajuntaments i els corresponia la retirada o no del llibre (o sigui la censura).

Davant aquests fets l'Editorial Txalaparta ha fet públics els següents acords:

1 - Ens sembla menyspreable, tant la campanya de la premsa madrilenya com l'actitud del PP i del PSOE en aquest tema. Aquesta impostura, pròpia d'una dictadura, nega i anatematitzar els informes presentats per instàncies internacionals com l'ONU i organismes com Amnistia Internacional donant la raó a l'autor del llibre, que critica la negació de la tortura que es produeix a Espanya com un element que dóna peu a que continuï aquesta pràctica. Sota el paraigua de que qualsevol crítica en matèria de drets humans dóna suport al terrorisme, aquesta dinàmica fa un pas més enllà en la retallada dels mateixos, ja que ataca frontalment l'article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans mans, que declara que «Tot individu té dret a! l'alliberament importat d'opinió i expressió; aquest dret inclou el de no ser molestat a causa de les seves opinions, el d'investigar i de rebre informacions i opinions de tota mena, i el de difondre, sense limitació de fronteres, per qualsevol mitjà d'expressió ».

2 - Fem una crida a instàncies internacionals, institucions, partits polítics, agents socials, professionals del món editorial, bibliotecaris ia la ciutadania en general a que no acceptin aquest tipus de retallades de llibertats, defensin el dret a rebre una informació veraç i plural , i denunciïn si és el cas, sense por, les tortures i maltractaments.

3 - Agraïm l'actitud dels bibliotecaris bascos que han sortit públicament en defensa de la llibertat d'expressió.

4 .- Anunciem que fem nostra la protesta que l'Observatori de Drets Humans d'Euskal Herria, Behatokia, ha enviat al Sr Frank de la Rue, Re LATOR especial sobre Llibertat d'Opinió i d'Expressió, dependent de l'Alt Comissariat de les Nacions Unides per els Drets Humans, amb seu a Ginebra, i que adjuntem a aquest comunicat.

5 - Finalment, vam anunciar que a partir d'aquest moment i d'acord amb l'autor, l'Editorial Txalaparta ha decidit penjar a la seva pàgina web, de forma gratuïta, el llibre Manual del torturador espanyol.

 Per saber-ne més:

Contra la tortura!   Llibertat.cat

Els últims detinguts d'Euskal Herria denuncien severes tortures Llibertat.cat

Nous casos de tortura al País Basc Llibertat.cat

L'escrit de 18 indepedentistes recorda a l'Avui la vinculació de Garzón i la tortura Llibertat.cat

Un article a El Punt recorda la vinculació de Garzón amb la tortura Llibertat.cat

Defensors dels drets humans recorden el currículum del terror de Baltasar Garzón Llibertat.cat

Silenci, es tortura  Llibertat.cat

Noves denúncies de tortura: un jove basc ingressa a la UCI després de ser detingut Llibertat.cat

Gara difon les fotografies de les lesions a Igor Portu provocades per la tortura Llibertat.cat

Periodistes apologotes de la tortura i posicionaments valents de denúncia Llibertat.cat

Amnistia Internacional denuncia l'existència de la tortura a l'Estat

La CPT argumenta les 128 denúncies de tortura i qüestiona les dades d'Interior Llibertat.cat

Noves jornades contra la tortura a Barcelona Llibertat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid