Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets i llibertats
Familiars i amics es mobilitzen pels drets bàsics dels presos a Catalunya

L'entorn de presos afectats denuncien que mantenen els reus tancats a les cel·les d'aïllament de forma il·legal. Tot això coincideix amb la tercera mort per "suïcidi" en presons catalanes

04/04/2024 Drets i Llibertats

Entitats de familiars i amics es mobilitzen pels drets bàsics dels presos a Catalunya: els presos socials veuen vulnerats els seus drets sense que cap organisme els en garanteixi. Un gruix de carcellers els manté en aïllament com a mesura de venjança o de protesta sindical.

Aquestes setmanes es viu una forta fractura entre els treballadors de les presons, en què un gruix de funcionaris ultres malden per acostar tot el col·lectiu a posicionaments reaccionaris i de venjança. Després de l'assassinat de la cuinera de Mas Enric, els sindicats més autoritaris i partidaris de la "mà dura" han pres el monopoli de les protestes.

Els presos tancats en aïllament veuen vulnerats els drets a la defensa jurídica, al seguiment mèdic adequat, a les visites de familiars, de formació i esbarjo, etc. Les presons de Brians 1 i Brians 2 han estat bloquejades avui amb pneumàtics en flames a les portes d'ambdues presons, fet que limita l'accés dels serveis essencials.

A tot això s'afegeix el tercer suïcidi en presons catalanes des que va començar l'any. Mentre els carcellers demanen mà dura una presa ingressada a la Unitat d'Hospitalització Psiquiàtrica Penitenciària de Brians 1 ha perdut la vida en el que s'ha atribuït a un "nou suïcidi."

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid