Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat
Expresos dels Països Catalans en suport a la vaga de fam a Múrcia i a favor de mesures sanitàries a les presons
17/05/2020 Política

L'Organització internacionalista, Ítaca ha publicat a la seva web, un manifest curt però directe, on una quinzena d'expresos i expreses dels Països Catalans mostren el seu suport a la lluita que actualment s'està duent a terme dins les presons de l'estat per tal de garantir les mesures de sanitat i distanciament social. Aquestes lluites han comportat greus amenaces cap a alguns presos i preses polítiques que els ha dut a començar una vaga de fam i set des del dia 10 de maig a la presó de Múrcia.

El manifest inicial el signen ex preses de diferents ideologies i moments històrics dels darrers 40 anys i volem que sigui un altaveu del que es viu dins les presons expressat per aquells que millor saben com es viu la realitat sanitària i de violència institucional dins les presons.

Reproduïm el manifest:

Solidaritat amb els presos i les preses en lluita i contra la repressió política

D’ençà de l’inici de l’epidèmia sanitària derivada de la COVID-19, hem vist com aquesta crisi tenia unes conseqüències encara més restrictives per al conjunt de presos i preses.

A la pèrdua de visites a locutoris i vis-a-vis cal afegir-hi la pèrdua de tallers i activitats dins les presons, així com la manca de mesures sanitàries i de distanciament social que han de fer possible evitar els contagis dins unes presons ja de per si massificades, on les mesures de salut són sovint denunciades per presos, preses i col·lectius mèdics que els fan suport.

Dins aquest context s’estan produint protestes dins les presons amb el silenci mediàtic corresponent que invisibilitza la lluita i els motius que els porten a realitzar-les.

Un dels casos més extrems que hi ha ara mateix a l’estat espanyol és el del pres polític Patxi Ruiz, que va començar una vaga de fam i set el passat 10 de maig, davant les amenaces de funcionaris de presons del centre penitenciari de Múrcia, on compleix condemna.

És per això que nosaltres, expresos i expreses polítics dels Països Catalans que hem viscut de primera mà la situació dins les presons, i coneixedores de com aquestes lluites són invisiblititzades fora les presons, alcem la veu i exigim la fi de les amenaces als presos en lluita, així com el respecte per les mesures sanitàries que han de fer possible evitar els contagis dins les presons.

Un cop més, l’estat espanyol ens demostra que les presons no són només una eina de repressió, sinó també una eina d’extermini de la dissidència, en aquest cas, aprofitant una pandèmia.

Laura Riera
Rubén Molina
Jaume Palou
Núria Pòrtules
Francesc Argemí
Rafa Tomàs
Zigor Larredonda
Laura Solé
Juanra Rodriguez
Pep Musté
Eduard Garzón
Germinal Tomàs
Alexis Codina
Jordi Ros
Carles Sastre
Jordi Puig
Xavier Beltran
Xavi Duch
Diego Sanchez

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid