Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Catalanofòbia
Defensa els drets lingüístics davant la imposicó de la Guàrdia Civil al Pallars Sobirà

La Guàrdia Civil intenta obligar dues germanes a parlar en espanyol i els escorcolla el cotxe al Pallars Sobirà

27/08/2021 Llengua

Una conductora ha denunciat aquest divendres a Twitter que la Guàrdia Civil l’ha aturat i els han intentat obligar a parlar en espanyol.

Les dues germanes es desplaçaven a Àreu, Pallars Sobirà. En dirigir-se en català als agents que els han aturat, han rebut resposta la resposta en espanyol i els volien obligar a canviar de llengua amb l’argument que ells eren l’autoritat. A continuació els agents han escorcollat el vehicle amb l'excusa que buscaven drogues, específicament "cocaïna o heroïna."

Una de les ocupants del vehicle, Laura Benseny, que és regidora a Cerdanyola, ha afegit en el seu fil que “tot hauria sigut més senzill si haguéssim parlat espanyol des del principi, però tenim drets lingüístics. I els hem de fer servir sempre que tinguem els papers del cotxe en regla i temps per passar el registre”.

 

La policia espanyola impedeix circular per tapar el distintiu 'E'

D'una altra banda, membres de la policia espanyola a La Jonquera han impedit la circulació del vehicle de l'advocat independentista César Lagonigro perquè duien tapada amb un CAT la 'E'" de la matrícula. Casualment un altre 27 d'agost de fa justament 20 anys la policia espanyola va retenir (emmanillat-los durant una hora i mitja) a La Jonquera a dues persones per portar el CAT a la matrícula i és que aquest tipus d'inicidents són molt comuns a La Jonquera (fa 4 setmanes hi va haver un cas similar).

El conductor, amb una piulada, ha expressat que- "...més d’hora que tard, hi podrem circular, perquè- serem independents."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid