Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CATALANOFÒBIA
Catalanofòbia impune a les xarxes socials

La persecució judicial d’un veí de Calafell per comentar la mort de 4 militars espanyols i les 16 detencions d'avui per fer "apologia del terrorisme" a internet contrasten amb la impunitat de la catalanofòbia  a les xarxes socials

28/04/2014 Drets i Llibertats
Avui 28 d'abril s'anunciaven 16 detencions per fer "apologia del terrorisme" a les xarxes socials i anteriorment llibertat.cat i altres mitjans de comunicació informaven   que la “Defensora del Pueblo”, Soledad Becerril, havia  demanat al fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, que estudiés si unes opinions que va emetre el veí de Calafell Carles Mañé a través de les xarxes socials eren constitutives de delicte. El veí va escriure al seu Facebook, després d'un accident d'helicòpter en què van morir quatre militars espanyols del Servei Aeri de Rescat (SAR):  "Últimes notícies, un helicòpter menys i quatre salvapàtries pistolers menys per conquerir Catalunya".

Fa uns dies que el ministeri Fiscal ha començat les seves investigacions rastrejant antics comentaris de Carles Mañé a les xarxes socials i que un altre escrit del veí de Calafell també havia   arribat a la Fiscalia General de l'Estat (és un escrit  en el qual aprofitant una imatge dels taüts dels soldats morts a l'accident del Yak -42  escrivia "desfilada de les forces armades espanyoles el Dia de la Hispanitat, antigament dia de la raça. Amb la crisi no porten tancs, ara porten caixes de fusta".).

Aquesta persecució judicial contrasta amb la impunitat amb la que actuen els internautes que expressen opinions catalanofòbiques (o anti-independentistes). A les darreres hores hi ha hagut diversos exemples de catalanofòbia a les xarxes socials que segurament quedaran impunes, el més conegut dels quals ha estat el gran nombre de missatges insultants que ha rebut el futbolista Gerard Piqué pel simple fet d’haver escrit un tuit en català en record a l’entrenador “Tito” Vilanova. Un altre exemple d’insults i escarnis que s’efectuen en total impunitat el trobem a la pàgina “Bizarradas separatas” on a les últimes hores s’ha ridiculitzat el perfil EdCastelldefels i s’ha fet escarni de la seva malaltia amb la frase “Mirando su perfil: Dos telediarios”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid