Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Educació, Salut, Treball... la gent (menjadora a part) no votarà ERC
27/10/2020 Joana Gorina
Joana Gorina Joana Gorina

En Ramon Cotarelo les diu pel boc gros. Segur que no es tracta d’una obsessió personal, d’una dèria. Les escomeses diàries contra ERC deuen tenir un fonament prou motivat. Recordem que el politòleg naturalitzat català havia de tancar les llistes d’aquest partit a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2017, i que des d’aleshores els dedica anàlisis o exabruptes sense pietat.

Fa pocs dies Vicent Partal disseccionava en un editorial l’animadversió que ERC s’ha guanyat a la societat catalana, i ho deia amb motiu del linxament d’Oriol Mitjà des de l’aparell del partit: “Quant a Esquerra, no és cap secret que el partidisme i la qualificació dels seus dirigents són dos elements que una part dels ciutadans veu amb inquietud, i deduesc que per això algun sector del partit o de l’aparell s’ha sentit prou identificat en una desqualificació –que no necessàriament era directa– per a llançar-se al coll de qui la fa.”

No només Cotarelo denuncia un aparell de partit -Apparátchik i Nomenklatura- al més pur estil estalinista, perfectament coordinat, que mou fitxes i peons als mitjans de comunicació públics i privats, a entitats culturals, a l’administració... Hi ha moltes veus espantades pel caire que estan prenent les actuacions quotidianes d'aquest aparell de partit. I ja ho sabem, allò de la condició assembleària d’ERC ha desaparegut. Els seus afiliats no decideixen res en el camí a seguir.

En un article anterior (“A ERC (i a Josep Huguet), l''agonia' els farà perdre l'hegemonia”) advertia que les presses per prendre el govern autonòmic i l’hegemonia els esgarraria els càlculs, perquè han optat pel camí de la reforma i no de la ruptura, que els portarà a l’assimilació. Però el partit té un altre problema: el de l’aparell i la menjadora.

Les eleccions i l’hegemonia no es guanyen alimentant una menjadora que prengui el control d’àmbits administratius o associatius, i menys quan aquest exèrcit de col·locats de l’aparell no prediquen amb l’exemple i s’acomoden en un modus vivendi que difícilment voldran capgirar.

Si observem les conselleries i  departament que gestiona ERC (Salut, Educació, Treball...) podem copsar que no són capaços de fer front a una situació adversa com l’actual, i que tot són fugides cap endavant, promeses que mai es compleixen i una claca mediàtica que no aconsegueix endolcir la realitat, ans el contrari, aconsegueix generar més conflicte i desencís.

Sectors socials que abans haurien votat ERC (sanitaris, docents, treballadors afectats per ERTO’s) ara redreçaran el seu vot desenganyats per les promeses i l’espectacle grotesc d’un aparell –d’una casta, en resum- que fa la viu-viu i que mai dona la cara mentre els altres les passen magres.

Potser ja se n’estan adonant: les eleccions del 14 de febrer de 2021 seran un gerro d’aigua freda per a ERC, que qui sap si decidirà aleshores endreçar el pati i recuperar la seva identitat independentista.

Valora
Rànquings
  1. Dos "anti-wokes" de Reus "fan memòria" del seu pas per un casal de l'esquerra independentista
  2. Manifestació a Palma contra la massificació turística
  3. Manifest llegit a Plama al final de la manifestació sota el lema "Mallorca no es ven"
  4. «Buuuaaaaaah! Jo volia el meu...»
  5. Manifestació a Sant Just Desvern contra el Pla de la Bonaigua
  6. Poble Lliure exigeix responsabilitats a la CUP davant dels mals resultat electorals
  7. La CUP comença una ronda amb moviments socials per analitzar conjuntament la situació del país i compartir propostes i reptes
  8. Més de 170 organitzacions ciutadanes de tot l’estat espanyol presenten un manifest per denunciar la creixent militarització a la UE i la instauració d’un discurs bel·licista.
  9. Comença el judici a les 7 feministes encausades per la vaga del 8M del 2018
  10. Comença l'evacuació de turistes a Nova Caledònia mentre els independentistes protesten
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid