Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'anecdotisme, malaltia senil de l'esquerranisme? (o la manera de desconstruir la Unitat Popular)
12/08/2017 Joana Gorina
Joana Gorina Joana Gorina

Per Joana Gorina

L’esquerra independentista té un problema: l’enfebrament pueril per l’acció anecdòtica, és a dir, la insistència malaltissa en l’ús de l’anècdota en l’acció política, que és de fet una mostra d’una impotència política i programàtica seriosa.

A un pas del centenari de la Revolució d’Octubre, l’esquerranisme que afligeix el moviment independentista actual, pren ara -a diferència dels temps de Lenin-, un vessant de caràcter més aviat senil, relacionat amb una incapacitat política ja cronificada.

Prioritzant una vegada més l’estètica facileta en lloc de l’acció política sòlida, aquests dies s’ha jugat altre cop amb la unitat de la majoria parlamentària  independentista al Parlament de Catalunya, amb la diferència que ara la pretensió tan buscada pels serveis d’intel·ligència espanyols, sembla que ha fet tard. Un esforç políticament va, doncs, que l’únic que aconsegueix és enfonsar una mica més un projecte polític col·lectiu en la marginalitat.  

Substituint amb l’anècdota propagandística simplista la defensa sòlida d’un programa polític, es pot aconseguir una presència mediàtica efímera que pot ser gratificant per a algunes ànimes poc exigents... però algú es pensa que amb aquests mètodes mancats de perspectiva es pot arribar a construir una Unitat Popular arrelada a les classes populars catalanes? Això és com vendre’s un objectiu polític de molts, per un plat de manies d’uns quants.

Valora
Rànquings
  1. La web "Adéu Ibex35" informa com fer el canvi a un consum ètic, sostenible i de proximitat
  2. La Flama del Canigó arribarà a Hamburg, Brussel·les, Ginebra i Edimburg
  3. Poble Lliure emplaça totes les forces independentistes d’esquerres i basades en la radicalitat democràtica a crear una direcció estratègica compartida
  4. Rebuig a l'acte de la Fundación Princesa de Girona a Vilablareix
  5. Un mort al passatge de la Camèlia número set
  6. La Universitat de Granada pressiona a la plataforma Andalusia pel dret a decidir per impedir la conferència de la CUP
  7. No perdem el nord
  8. Jo odio
  9. Nerea Barjola: “El relat dels mitjans sobre el cas de ‘La Manada’ segueix el mateix patró que el de les noies d’Alcàsser”
  10. Dilemes de la solidaritat
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid