Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ERC envia els docents a l’escorxador?
09/09/2020 Joana Gorina
Joana Gorina Joana Gorina

Què passarà quan tinguem el primer docent mort per covid 19 aquesta tardor? O els primers alumnes emmalaltits de gravetat. El partit de Bargalló tornarà a demanar el vot?

És cert que el retorn insensat o pervers de la “normalitat” escolar és cosa de tot el Govern autonòmic, però els responsables d’Educació, Salut, Treball i Afers Socials i Famílies a mans d’ERC s’han destacat en una negligència continuada davant la crisi social i sanitària i, el que és pitjor, han mentit reiteradament des dels seus altaveus mediàtics sobre un assumpte tan seriós com és la salut i la vida.

Bargalló, resta a la memòria de les hemeroteques i de molta gent, va prometre a començament d’estiu reducció de ràtios –nombre d’alumnes per aula- que no existeixen, milers de nous professionals contractats, material de protecció sanitària, etc. Els sindicats del sector ja han advertit que cap d’aquestes promeses electorals amb brindis al sol i frau no s’han portat a terme ni existeix voluntat d’emprendre-les.

Des del Departament d’Educació s’han fet tota mena de promeses que asseguraven la garantia absoluta dels alumnes i treballadors docents. A l’hora de la veritat tot ha estat una cortina de fum propagandística, que ha quedat en no res. El greu de tot això no és sols haver enganyat amb xifres i promeses, sinó jugar amb la salut i la vida d’alumnes, docents i famílies. Tota una bomba de rellotgeria.

Aquest tarannà no és nou. ERC ja va deixar petjada en l’aplicació de les polítiques neoliberals durant el Tripartit. La llista és llarga i el partit de Junqueras no ha canviat: gestió externalitzdora, privatitzacions i moltes promeses. I instal·lar persones de l’aparell del partit a la trama público-privada com si d’una agència de col·locació es tractés.

Des d’aquest aparell propagandístic, departaments, mitjans de comunicació, claca del partit, ara legitimen el retorn a l’escola com una “normalitat” en una situació de total incertesa. Prioritzen l’aparcament dels alumnes perquè el règim econòmic no deixi de funcionar. Al preu que ja sabem i que no soluciona la situació de centenars de milers de persones sense feina, sense ERTO, sense habitatge.

Però qui votarà ERC quan s’anunciïn les primeres víctimes d’una gestió irresponsable? Quan mori el primer docent, al qual hagin negat el certificat de vulnerabilitat, els sindicats assenyalaran Bargalló. Però el problema va més enllà del cap. Són decisions de partit. I la gent ha de saber que el partit de nedar i guardar la roba i de prometre la Bíblia els envia a l’escorxador. Que ho recordin quan hagin de tornar a votar.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid