Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1936- Assassinen el líder sindical dels estibadors portuaris de Barcelona

Assassinen el líder sindical dels estibadors portuaris de Barcelona

31/07/1936 Tal dia com avui

El 31 de juliol de l’any 1936,  en el context de les primeres setmanes de la Guerra Civil  (1936-1939), uns desconeguts assassinaven a trets Desideri Trilles Mariné (Porrera del Priorat, ? – Barcelona, 1936), líder de l’Associació de Treballadors Portuaris de Barcelona. Segons la premsa de l’època (La Vanguardia, edició del 01/08/1936), la matinada del 31 de juliol, “Desiderio Trilles iba en un coche por la rambla de Santa Mónica, junto con tres compañeros del Sindicato, y al llegar frente a la casa número 17 unos desconocidos rodearon el automóvil, disparando contra sus ocupantes. A consecuencia del tiroteo que se originó, Desiderio Trilles recibió tan graves heridas que falleció a consecuencia de las mismas”.

Pocs dies abans, elements revolucionaris incontrolats havien segrestat i assassinat els membres de la junta directiva de l’Associació de Consignataris (la patronal del Port de Barcelona), amb la qual cosa no va quedar clar qui va ser l'autor de l'atemptat ja que podia tenir la traça d’una venjança de la patronal o ser un atemptat realitzat per la FAI (algunes fonts van relacionar el militant de la CNT-FAI Joan Freixas Moreno amb l'atemptat).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid