Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1921 Desastre d'Annual: derrota militar espanyola al Rif, on moren uns 8.000 soldats espanyols

1921 Desastre d'Annual: derrota militar espanyola al Rif, on moren uns 8.000 soldats espanyols

22/07/1921 Tal dia com avui
Tal dia com avui de 1921 es va produir la batalla d'Annual, durant la Guerra del Rif, entre les tropes colonials espanyoles que s'internaven a la regió i l'exèrcit de resistència del líder rifeny Abd el-Krim. La lluita es va portar a terme al barranc que separa Igueriben i Annual. La historiografia espanyola va batejar popularment aquesta batalla com el Desastre d'Annual.

Les tropes espanyoles van patir una gran desfeta, amb 8.000 soldats morts, entre els quals el mateix general Manuel Fernández Silvestre, que comandava els espanyols. Les operacions militars es van perllongar, després del desastre, i els voluntaris rifenys van arribar a les portes de la mateixa ciutat colonial de Melilla, que van estar a punt d'alliberar.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid