x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
universitat
La UAB escalfa motors per la vaga d'estudiants

Grups d'estudiants han tallat l'AP7 i han pintat autobusos interns com a queixa de les taxes desproporcionades

16/02/2017 Drets i Llibertats

El moviment estudiantil de la Universitat Autònoma de Barcelona ha començat les accions prèvies a la vaga convocada pels dies 1 i 2 de març. Ahir un grup d'estudiants va pintar uns autobusos del servei de la UAB i, aquest matí, un altre grup ha tallat l'autopista AP7 amb uns pneumàtics en flames. La combustió ha generat un dens fum negre que ha estat àmpliament comentat a les xarxes socials.

L'acció contra els autobusos respon a la decisió del rectorat d'integrar el transport intern del campus a la xarxa TMB. La conseqüència és que ara cal validar el bitllet quan es fa transbordament. El transport segueix sent gratuït com fins ara, però les Assemblees de Facultat denuncien que es fomenta "un sistema de pagament controlat per les grans empreses de transport". En un correu enviat a tots els estudiants, l'equip del rectorat va explicar que el fet de validar el bitllet significa per la UAB ingressar uns 34 cèntims cada cop. El motiu és que tots els operadors de la xarxa de de transport integrats es reparteixen la recaptació neta segons el nombre de validacions.

La protesta d'aquest matí que ha tallat l'AP7 posa l'accent en la rebaixa del 30% de les taxes universitàries aprovada pel Parlament però que Arcadi Navarro, Secretari d'Universitats i Recerca, s'ha negat a aplicar. La crema de pneumàtics ha provocat l'intervenció de dos dotacions de bombers, 5 cotxes de Mossos d'Esquadra i de la seguretat del campus. Aquest tipus d'acció s'explica per la voluntat de les Assemblees de Facultat d'elevar el nivell de combativitat en aquesta vaga.

Aquí podeu un vídeo publicat per la pàgina Autònoma Rebel:

 

[Quan estudiar és un luxe, lluitar és un deure] Avui les estudiants de les assemblees de la UAB han tallat l'AP-7 convocant a la vaga del 1 i 2 de març per exigir la rebaixa del 30% de les taxes. Organitzades totes juntes per una vaga combativa! Contra les taxes abusives, passem a l'ofensiva!

Posted by Autònoma Rebel on jueves, 16 de febrero de 2017
Valora
Rànquings
  1. Què hauria passat si...?
  2. L'espanyolització de la Generalitat avança ràpidament amb l'article 155
  3. María Dolores de Cospedal fa el ridícul caient en una broma de l'agència de notícies russa Sputnik
  4. El "periodista" del diari El Español: Burro al m²...
  5. Estrena simultània del vídeo "Orgull d'Escola Pública" a 33 Escoles Públiques d'Infantil i Primària de Badalona
  6. Una dona denuncia un guarda de seguretat que ahir la va ferir al cap amb la porra a l’estació de l’AVE de Girona
  7. Pintades contra la presència de Soraya Sáenz de Santamaría a S’Agaró
  8. La CUP-CC de la demarcació de Tarragona presenta la seva llista electoral
  9. Comença a Vic l'acció "Un poble empresonat" de tancar-se voluntàriament per torns en una presó
  10. La militància de la CUP-CC ratifica la llista proposada pel Secretariat Nacional
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid