Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
espai alliberats
Manifestació contra el desallotjament de Can Sanpere a Premià de Mar
15/12/2016 Drets i Llibertats
Manifestació contra el desallotjament de Can Sanpere a Premià de Mar Manifestació contra el desallotjament de Can Sanpere a Premià de Mar

Aquest dissabte  a les 12h davant de l'estació de tren de Premià de Mar, la Plataforma Can Sanpere 100% públic ha convocat una manifestació contra el desallotjament d'aquesta fàbrica i a favor d'un espai públic. (Veure el Vídeo de convocatòria de la manifestació).

El  proper 13 de gener a les 11:30h, hi ha una ordre de desallotjament dels col·lectius que, amb l'ajut del veïnat, van evitar el seu enderroc fa 3 anys. Si no es fa res per impedir-ho, l'enderroc podria ser imminent, encarint i dificultant l'expropiació.

Per d’impedir-ho i assolir Can Sanpere 100% Públic, la ciutadania s'uneix en la campanya Verd o Gris? Premià Contra-rellotge. I es convoquen un seguit de mobilitzacions amb la manifestació del 17D com a acte central.

Amb doble objectiu: Exigir responsabilitats polítiques a l'ajuntament perquè actuï immediatament; és a les seves mans iniciar l'expropiació, aprovar la catalogació com a BCIL i aturar el desallotjament i teixir xarxa i mobilitzar-nos en la defensa de Can Sanpere 100% públic.

Situació actual:

Can Sanpere, 10.000 m2 al mig de Premià de Mar, és un dilema entre dos models:

.L'interès i especulació urbanística de NyN (Nuñez y Navarro), actual propietari que vol enderrocar per construir més pisos.

.L'aposta per un Can Sanpere 100% Públic, expropiant-lo amb el triple objectiu de preservar el patrimoni arquitectònic industrial, crear un espai verd i equipaments municipals al cinquè poble més dens de Catalunya, i mantenir l'experiència de centre social autogestionat.

L'expropiació del recinte per part de l'Ajuntament respondria al mandat del poble que va votar SÍ via consulta popular celebrada el 2014, però no s'ha acomplert.

La catalogació com a Bé cultural d'Interès Local (BCIL) evitaria l'enderroc. L'ajuntament encara no l'ha tramitat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid