Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
PSC, PP, UDC, C's i PDECat refermen l'acusació particular contra les activistes feministes imputades en el cas Bershka

Arbitraria desplegament policial a l'Ajuntament per un simple ple municipal. Més de 15 agents uniformats i de paisà han rodejat l'Ajuntament i van prendre les instal·lacions municipals i fins a 5 membres del cos armat han estat presents dins la sala de plenaris

25/10/2016 Política

El PSC de Josep Fèlix Ballesteros junt als grups polítics de PP, UDC, Ciutadans i PDECat van refermar ahir al matí la posició de l'Ajuntament de Tarragona com acusació particular contra les activistes feministes imputades en el cas Bershka. Només els grups polítics d'ERC i ICV han votat a favor de la moció de la CUP que exigia la retirada de l'acusació per part de l'administració pública tarragonina.

Més enllà de la no sorprenent posició del PSC junt a totes les formacions conservadores presents al consistori, el ple va estar marcat per una insòlita presència policial: més de 15 agents uniformats i de paisà han rodejat l'Ajuntament i van prendre les instal·lacions municipals i fins a 5 membres del cos armat han estat presents dins la sala de plenaris. Tot plegat, segons ells mateixos han reconegut, per evitar l'entrada d'objectes contundents que poguessin derivar en agressions. Una actitud que, una vegada més, ha contrastat amb la resposta de nombroses activistes i veïnes de Tarragona, que s'han presentat al ple amb un guix a la mà, la mateixa 'arma' que la Guàrdia Urbana va intervenir a les tres persones encausades en el cas Bershka.

En total, unes 30 persones s'han alçat de la cadira, de forma completament pacífica i silenciosa, aixecant els guixos per denunciar de forma simbòlica la hipocresia de l'equip de Govern (PSC, PP i UDC) i de PDECat i Ciutadans, que no només es neguen a investigar la brutalitat policial, sinó que a més estan disposats a acusar les víctimes de les agressions, demanant penes de presó, multes i inhabilitacions. A més, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va arribar a afirmar que la Guàrdia Urbana "sempre" actua "de forma exemplar", en el que es pot qualificar com un exercici de total parcialitat i de manca de respecte cap a les veïnes de la ciutat, més tenint en compte els nombrosos casos de brutalitat policial que s'han conegut en els darrers anys tant al nostre territori com al conjunt dels Països Catalans. Així mateix, dos agents de paisà es van alçar durant el ple per mostrar samarretes de la Guàrdia Urbana, abandonant la seva suposada equidistància en favor del corporativisme amb els agents més agressius del cos, imputats també en el cas Bershka.

Per contra, la regidora de la CUP de Tarragona, Laia Estrada, va sortir del ple en el moment de la votació de la moció que havia presentat el seu propi grup per no participar-hi directament, ja que ella és una de les encausades en el cas Bershka i ha considerat que, per respecte a la ciutadania, no havia de posicionar-se ella, personalment, amb un vot que representa al conjunt de tarragonins i tarragonines. Qui, en canvi, sí ha estat present en el moment de la votaci óva ser el regidor cupaire Jordi Martí, que prèviament va recordat a l'equip de govern municipal que l'Ajuntament no està personat en causes vinculades a la violència masclista o per conflictes laborals, i en canvi sí en defensa d'agents armats de la Guàrdia Urbana acusats d'haver agredit activistes feministes.

Punt i seguit

Posicionament de Cau de Lluna i la CUP

- En primer lloc, el nostre agraïment: als tres grups polítics ERC, ICV i CUP, que han votat perquè es faci justícia i es retirin les acusacions contra les víctimes de la brutalitat policial; a les més de 20 entitats de Tarragona, entre les quals la Federació d'Associacions de Veïns de la ciutat; a tots els col·lectius i organitzacions de l'esquerra independentista i de diferents moviments populars i anticapitalistes de tot el territori que també han signat la moció junt a la CUP; i molt especialment, al nombrós grup d'activistes i veïnes que aquest matí han acudit al ple en solidaritat amb les encausades en el cas Bershka.

- Amb la seva posició, PSC, PP, Unió, Ciutadans i PDECat refermen el seu suport cec a la brutalitat policial que caracteritza la Guàrdia Urbana de Tarragona i el seu menys-teniment cap als drets dels veïns i veïnes de la ciutat. A més, el PDECat ha perdut una oportunitat per presentar-se davant la ciutadania com una formació allunyada de les pràctiques corporativistes i conservadores de l'antiga Convergència.

- La lluita contra la violència masclista i totes les seves expressions no consisteix en limitar-se a declaracions de condol quan aquesta mostra les seves pitjors conseqüències, sinó en la lluita diària al carrer i en tots els fronts. Que la Guàrdia Urbana de Tarragona reprimeixi les lluites feministes amb el suport del govern municipal, PDECat i Ciutadans és una nova mostra de perquè la classe política catalana és també còmplice i corresponsable dels assassinats, maltractaments i violències múltiples que patim les dones en el nostre dia a dia.

Recordar que els propers dies 9 i 10 de novembre serem al judici del cas Bershka per exigir l'absolució de les tres encausades feministes i la condemna dels agents que les van maltractar dins un portal, a les fosques i sense que ningú pogués veure què passava. A més, dies abans del judici, el 5 de novembre, s'ha convocat a Tarragona una manifestació contra les violències masclistes i en solidaritat amb les encausades del cas Bershka, per exigir "justícia" per a les encausades i per dir "prou" a la brutalitat policial.

I després del judici, passi el que passi, seguirem al carrer, denunciant la pressió estètica que exerceixen multinacionals com Bershka i qualsevol manifestació de la violència masclista a Tarragona i a qualsevol racó dels Països Catalans.

Candidatura d’Unitat Popular (CUP)

Cau de Llunes (Assemblea Feminista Revolucionaria de Tarragona)

Tarragona, Països Catalans, 25 d’octubre de 2016

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid