Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Una cinquantena de persones es solidaritzen amb les detingudes del Bershka a Tarragona

Entre 50 i 60 persones van assistir ahir a la roda de premsa que havia convocat Cau de Llunes-AFRT i la Plataforma ciutadana contra els abusos de membres de la Guàrdia Urbana per denunciar la repressió política exercida per la Guàrdia Urbana de Tarragona. Un any després que una performance davant la botiga Bershka acabés amb tres detingudes i una desena d'agredides. Durant la roda de premsa van exigir que els agents policials que van agredir a les manifestants siguin jutjats i condemnats, ja que des de llavors, l'administració de justícia no ha fet cap actuació.
Segons Cau de Llunes-AFRT, la performance que va ser aturada per la Guàrdia Urbana pretenia denunciar pacíficament la pressió estètica exercida sobre les dones a través de la moda, com una forma més de violència de gènere. Per aquest motiu, s'ha exigit a l'administració de
justícia que prengui diligències contra els agents de la Guàrdia Urbana responsables de les agressions, segons informa l'Assemblea de Joves La Guspira

08/01/2010 11:34 Drets i Llibertats

La roda de premsa -com fa un any- ha coincidit amb l'inici de les rebaixes, el que ha fet que hi hagués un gran trànsit de gent per la zona. I, a més, hi ha hagut una gran presència dels mitjans de comunicació comercials.

En la roda de premsa, hi ha intervingut una portaveu de l'assemblea de Cau de Llunes-AFRT, l'advocat de les persones agredides i una representant de la Plataforma ciutadana contra els abusos de membres de la Guàrdia Urbana, que es creà arran d'aquells fets.

La representant de Cau de Llunes-AFRT ha recordat, durant la roda de premsa, que l'acte que originà la intervenció policial era de "caràcter pacífic" i, que per tant, l'actuació policial fou del tot desproporcionada. Per la seva banda, la portaveu de la Plataforma ha explicat als mitjans, que des del 7 de gener passat fins ara, han recollitdesenes de queixes i denúncies ciutadanes contra l'actuació del cos de la Policia Local de Tarragona.

La roda de premsa l'ha tancat Héctor Álvarez, advocat de les tres persones detingudes. Aquest ha informat que el procés judicial està obert i que la fiscalia està estudiant si hi ha indicis de delicte per part d'ambdues parts, després que el jutge ja hagi pres declaració a totes les implicades. Tanmateix, ha informat que la resolució del procés judicial es pot allargar fins d'aquí dos anys, com a mínim.

En acabar la roda de premsa,  agents dels Mossos d'Esquadra ha identificat un dels presents a l'acte que estava fent fotografies.

L'acte ha finalitzat amb un vermut popular al Casal Popular Sageta de Foc. La pluja ha impedit disputar el partit de futbol solidari previst al Camp de Mart, tot i que no ha permès que un nombrós grup de persones vingudes d'arreu del Camp mostressin el seu suport.

Font: Pobleviu.cat

Per saber-ne més

Avui fa un any de les agressions i detencions davant de diferents botigues de moda a Tarragona 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid