Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#NitEstellés16
La "Festa Estellés" simultàneament a València, Palma i Barcelona

El més destacat de la nit serà que es comptarà amb connexió en directe amb les tres trobades a partir de les 22h per compartir la vetllada

18/09/2016 Cultura

El proper divendres, València, Palma i Barcelona recordaran la figura del poeta Vicent Andrés i Estellés tot celebrant de manera simultània els “Sopars Estellés”. El més destacat de la nit serà que es comptarà amb connexió en directe amb les tres trobades a partir de les 22h per compartir la vetllada.

Cal recordar que el Sopar Estellés o Festa Estellés, coincidint amb el dia del naixement del poeta -el 4 de setembre de 1924-, s’inspira en els 'Burns Supper' (festa on els escocesos recorden el poeta Robert Burns), i combina poesia i gastronomia en un marc festiu i popular, el marc més adient per recordar el poeta de Burjassot i des de l’any 2010, diferents poblacions d'arreu la nació celebren al llarg del mes de setembre les seves particulars Festa Estellés. 

Des de la Federació Llull, a instàncies d’Acció Cultural del País Valencià, s’impulsa enguany la coordinació de trobades simultànies a diferents poblacions dels Països Catalans, amb voluntat de potenciar i donar a conèixer aquestes trobades.

A València, el sopar tindrà lloc a la plaça del Pilar a les 21h i es comptarà amb l'actuació de Pau Alabajos i de la Coral Giner de la Societat Coral El Micalet. L'acte serà presentat per l'actiu Pilar Almeria, coneguda pel seu paper en “Bon dia, bonica”.

Les reserves per al sopar poden fer-se a través d’info@acpv.cat fins el dijous 22 de setembre. Aquest acte està organitzat per Acció Cultural del País ValenciàAssociació d'Escriptors en Llengua CatalanaCa Revolta i Societat Coral El Micalet amb la col·laboració d'El racó de la corbella.

A Palma, En el cas de Palma, l’acte, organitzat conjuntament per l’Obra Cultural Balear i l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, tindrà lloc a Can Alcover, carrer de sant Alonso, 24, a partir de les 20h. Per a reservar el sopar de pa amb oli, cal telefonar al 657988027 abans del migdia de dijous dia 22.

A Barcelona, la Casa València (Còrsega, 335) acollirà la trobada a partir de les 20h. Tots els assistents poden participar a la lectura. Cada participant tindrà UN MINUT de temps per llegir. Es pot llegir un poema o fragment de Vicent Andrés Estellés o d'un text propi que hi tingui relació. Cal inscriure's al sopar (10 euros per persona) abans del dia 21 de setembre, a través del formulari disponible en aquest enllaç: Barcelona a Estellés o bé escrivint a aelc@escriptors.cat.

Ho organitzen: Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, Espai País Valencià i Òmnium Cultural. Hi col·laboren: Federació Llull i Casa de València.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid