Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatge
Els poemes de Vicent Andrés Estellés s'escampen arreu de la nació

Per sisè any consecutiu diverses poblacions del país recordaran el poeta de Burjassot amb les lectures dels seus poemes.

21/08/2015 Cultura

Coincidint amb la data del naixement de Vicent Andrés Estellés tindrà lloc la Festa Estellés que va instaurar, ara fa 6 anys, Josep Lozano, a imitació del 'Burns Supper' escocès (una celebració escocesa que es fa cada 25 de gener per commemorar el naixement del poeta Robert Burns, 1759-1796).

Una festa que recorrerà poblacions d'arreu del país a l'entorn de la data 4 de setembre amb l'objectiu "amb la intenció de dignificar i cohesionar la nostra llengua i cultura".

Cal recorda que el passat 16 de juliol, Josep Lozano i Àlan Greus van fer una nova crida amb una lletra de convit, la sisena. Com recorda la carta, "la Festa va començar el 2010 i enguany complirà la seua sisena edició. Des de l'inici de la seua trajectòria, el nombre de gent que la celebra no ha deixat de créixer. Segons les nostres dades, si en el 2013 tingué lloc a 59 llocs diferents, en el 2014 ho féu en 66 pobles i ciutats, 7 més que en el 2013". Estem parlant d'aquelles poblacions que d'alguna manera o altra, es té coneixements, però cal assegurar que la Festa s'aplega arreu dels Països Catalans, ja que hi ha nombroses iniciatives que no han estat recollides en el bloc.

Enguany, el passat 21 d'agost, la població d'Antella va ser una de les primeres en recordar a Estellès i des d'aquell dia ja són diversos els pobles que ho han fet. Avui per exemple, els poemes d'Estellés seran llegits a Foios (Horta Nord), Benissa (Marina Alta), Albalat de la Ribera i Muro (Comtat) entre altres.

Festa Estellés al twitter 

L'Associació d'Editors del País Valencià s'uneix a la celebració de la Festa Estellés amb una iniciativa que sens dubte ajudarà a donar més visibilitat a la figura del nostre poeta. Es tracta de la«Festa Estellés en Twitter», dins de les activitats que tindran lloc a la Plaça del Llibre. Ací en teniu la informació que ens ha facilitat l'Associació d'Editors:

"Encetem una campanya en xarxes socials: es tracta de la «Festa Estellés en Twitter»(dins de les activitats proposades per a la Plaça del Llibre d'enguany). Començarà el 4 de setembre, coincidint amb la data de naixement del poeta, transcorrerà paral·lelament a la celebració ja consolidada de les «Festes i Sopars Estellés» i culminarà el dia 20 de novembre, dia del llibre valencià.

A aquest esdeveniment, volem convocar a personalitats de la cultura i la societat civil valenciana; lectors/es, escriptors/es, llibrers/es, editors/es, i tot aquell que vulga sumar-se, a gravar un micro-vídeo llegint versos d’Estellés.

Vídeos de «140 caràcters»

La idea, d’acord amb la brevetat i espontaneïtat d’una xarxa com Twitter, és que es tracte de vídeos informals, gravats de forma no professional pels participants. En ells apareixerien versos d’Estellés: bé recitats, o presentats de qualsevol altra manera creativa, sempre utilitzant el micro-vídeo com a mitjà. La durada recomanable s’establiria entre 20 segons i un minut com a màxim.

La campanya, amb el títol genèric «Festa Estellés en Twitter», s’articularà a través de hashtag #llegirestellés.

Objectius

-Aprofitar les sinèrgies de les festes Estellés per traslladar la festa també a les xarxes, creant un ambient festiu virtual que tindrà el seu desenllaç en La Plaça del Llibre.

-Impulsar una efecte viral dels versos estellesians, perquè arriben a cercles nous; al mateix temps, animem als lectors no habituals a acostar-se als llibres en valencià.

-Coordinació amb les distintes celebracions al voltant de la figura d’Estellés, que tindran lloc al llarg de tot el País Valencià, per contribuir a la creació d’una comunitat lectora, que coneix els nostres autors"

Valora
Vídeos
Primera Festa Estellés. Alginet 2010.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid