Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#llegirestellés
Antella prén la torxa d'Arenys de Mar en la 7a edició de Festa Estellés

Coincidint amb el 92è aniversari del naixement de de Vicent Andrés Estellés (4 de setembre de 1924) i per setè any consecutiu diverses poblacions d'arreu la nació recordaran el poeta de Burjassot amb les lectures dels seus poemes.

26/08/2016 Cultura

Ara farà 7 anys que Josep Lozano va instaurar al país la Festa Estellés coincidint amb la data de naixement del poeta de Burjassot, a imitació del 'Burns Supper' escocès (una celebració escocesa que es fa cada 25 de gener per commemorar el naixement del poeta Robert Burns, 1759-1796).

Una festa, on els versos dels poeta recorreran poblacions d'arreu del país a l'entorn de la data 4 de setembre amb l'objectiu "de dignificar i cohesionar la nostra llengua i cultura".

Cal recordar que el passat 24 de juliol, Josep Lozano i Àlan Greus van fer una nova crida amb una lletra de convit, la setana. Com recorda a  la carta, "la Festa va començar el 2010 i enguany complirà la seua setana edició. Des de l'inici de la seua trajectòria, el nombre de gent que la celebra no ha deixat de créixer.

També assenyala que la celebració, amb l'esforç de tots els qui hi participen, va consolidant-se i prenent el caràcter que desitjàvem des del seu inici: convertir-la en una tradició cultural i festiva, com també en un referent de tot l'àmbit de la nostra llengua: el País Valencià, Catalunya, les Illes Balears, la Franja de Ponent i l'Alguer. L'any 2015 la Festa va celebrar-se en 72 llocs diferents.

En la edició d'enguany, Arenys de Mar va acollir el passat 30 de juny obrint així a la porta de la 7a Festa Estellés. Aquest vespre serà la població d'Antella  i els propers dies els versos d'Estellés recorreran el país. El 3 de setembre a Burjassot, el 4 a Canals, el 16 a Alcúdia

Arenys de Mar

El passat 29 de juny es va celebrar a Arenys de Mar,  la Festa Estellés en el marc del Festival Poesia i +. Va ser un acte obert amb l'assistència d'unes 130 persones, que van gaudir d'un vespre de poesia en homenatge a Vicent Andrés Estellés.

Hi van participar els poetes Josep Vicent Cabrera, Christelle Enguix, Maria Josep Escrivà, Isabel Garcia Canet, Sònia Moll Gamboa, Alexandre Navarro, Begonya Pozo i Jordi Valls, i l'acompanyament musical de l'acordió diatònic del músic Amadeu Vidal.

Antella (Ribera Alta)

L’Associació Cultural CILIM d’Antella organitza, per al proper divendres dia 26 d’agost, la VII Festa Estellés al paratge de L’Assut d’Antella, segons apunta La Veu del País Valencià.

Com tots els darrers divendres d´agost, l’Associació Cultural CILIM organitza el sopar Estellés que, enguany, aplega a la seua setena edició. El sopar tindrà lloc al barracó L’Assut on, com tots els anys, es farà un sopar de germanor dels membres de l’associació i on estan convidats tots aquells que vulgen acompanyar-los en aquest acte on, com en tants altres que a hores d’ara es celebren arreu del territori i a l’estranger, es recorda el poeta valencià. Aquest record, afirmen, es farà “de la millor manera que es pot fer: llegint o recitant els seus poemes”.

A més a més, aquest any el sopar-recital poètic tindrà la presència de la cantautora de Llíria Maria Faubel. La nit Estellés començarà al barracó L’Assut a les 21h.

  

Valora
Rànquings
  1. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  2. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  3. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  4. La CACG es nega a canviar l'itinerari de la protesta antimonàrquica del proper dimecres
  5. Mobilització a Barcelona i Girona contra la turistificació
  6. Fa 6 anys de la mort d'Eva Serra i Puig, lluitadora independentista i historiadora
  7. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  8. La nació catalana, singularitat històrica
  9. “Cal protestar fins i tot quan no serveix de res” (Manuel de Pedrolo)
  10. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid